Princ Harry in Meghan Markle se nenadoma selita iz njune počitniške hiše

Princ Harry in Meghan Markle se nenadoma selita iz njune počitniške hiše (foto: Profimedia) Profimedia
21. 1. 2019

Princ Harry in vojvodinja Meghan po samo letu dni ne bosta več najemnika počitniške hiše, vredne 2,5 milijonov funtov, ki se nahaja v Cotswoldsu. Razlog: plačevanje vzdrževanja dveh nepremičnin se jima zdi predrago.

Harry in Meghan sta v hiško v Cotswoldsu prihajala zato, da bi se oddaljila od pozornosti javnosti, ki ju nenehno spremlja. Najem hiše sta odpovedala pred iztekom najemne pogodbe, že do marca pa bosta iz nje odnesla vse svoje stvari.

Sicer sta hišo najela po poroki, pogodbo sta sklenila za dve leti. Večino prostih vikendov sta preživljala prav tam, zato je nekako veljalo prepričanje, da bosta najemnika še takrat, ko se preselita v svoj novi dom.

Gre za Frogmore Cottage, za hišo, ki jima je za poročno darilo podarila kraljica Elizabeta. Obnova te hiše bo britanske davkoplačevalce stala kar 3 milijone funtov, medtem ko bosta urejanje notranjosti Harry in Meghan plačala iz svojega žepa. Zato ne čudi dejstvo, da sta se odločila za predčasno opustitev najema počitniške hiše.

Drugi vir pa navaja, da finance niso glavni razlog, temveč gre za varnostne težave. Razkošna počitniška hiša se namreč nahaja v bližini trendovskega resorta Soho Farmhause, ki ga obiskuje nekaj Meghaninih prijateljev. Hiša se ne nahaja na dobro čuvani posesti, zato naj bi varnostno vprašanje postalo velika težava za lokalno policijo in kraljevo varnostno službo.

Priporočamo