Princ Harry zdaj naredil tisto, kar si kraljica Elizabeta nikoli ni želela, mnogi so prepričani, da bi bila zelo razočarana

16. 2. 2024
Deli
Princ Harry zdaj naredil tisto, kar si kraljica Elizabeta nikoli ni želela, mnogi so prepričani, da bi bila zelo razočarana (foto: Profimedia)
Profimedia

Princ Harry je s svojo zadnjo potezo dvignil veliko prahu.

Princ Harry in Meghan Markle sta te dni oboževalce šokirala z nenavadno potezo, s katero sta po mnenju mnogih izdala zaupanje pokojne kraljice Elizabete II. Starša štiriletnega sina Archieja in dveletne hčerke Liilibet sta namreč otrokoma spremenila priimek Mountbatten-Windsor v Sussex, poroča The Sun.

Princ Harry in Meghan Markle sta s to potezo želela združiti družino in sta ponosna na svojo odločitev, je za The Times povedal vir blizu para. Do spremembe priimka je prišlo kmalu po tem, ko je par odprl svojo spletno stran Sussex.com, ki je požela številne kritike javnosti. Tam sta se pohvalili s svojimi razkošnimi biografijami, ogledati pa si je mogoče tudi grb, ki je darilo pokojne kraljice Meghan.

Profimedia

Princ Harry pa je po odhodu iz kraljeve družine svoji babici, pokojni kraljici, obljubil, da svojega naziva in priimka ne bo uporabljal za finančne koristi. Spomnimo, prejšnji teden se je princ Harry mudil v Veliki Britanijil, ko je bil pri svojemu očetu, kralju Karlu III., ki je v teh dneh prejel težko diagnozo. Kot poročajo tuji mediji, Harry ni spal v kraljevih rezidencah, temveč v luksuznem hotelu.

"Harry je dejansko brezdomec, ko obišče svojo domovino," piše Daily Mail. Princa so lani izselili iz koče Frogmore. Njegova žena Meghan Markle ter otroka Archie in Lilibet so medtem ostali v Kaliforniji, ki jo je prizadelo veliko neurje. Harry je kljub poplavam prišel v London, kjer je videl očeta in se z njim pogovoril, nato pa se je hitro vrnil k družini in z Meghan odpotoval v Kanado.

Princ Harry je po poročanju ameriških medijev očetu pred prihodom na obisk v bolnišnico postavil pogoj, da v sobi takrat ne bo njegove žene Camille, saj Harry z njo ni v najboljših odnosih. Camillo krivi za to, da je britanskim medijev izdajala informacije o njegovem življenju, pred poroko pa je očeta rotil, da naj se ne poroči z njo, saj je prepričan, da je preračunljiva in hladna. 

Preberite še: 

 

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan