Princ Harry in Meghan v velikem intervjuju z Oprah Winfrey: Archie bo dobil sestrico

Princ Harry in Meghan v velikem intervjuju z Oprah Winfrey: Archie bo dobil sestrico (foto: Profimedia) Profimedia
8. 3. 2021

V dolgo pričakovanem in napovedovanem intervjuju s kraljico pogovornih oddaj sta razkrila, da pričakujeta punčko.

Na ameriški televizijski postaji CBS so predvajali intervju s princem Harryjem in Meghan Markle, ki je že z napovedniki dvigoval veliko prahu. Najprej so napovedali, da bo pogovor kraljevega para z Oprah Winfrey trajal 90 minut, a zaradi velikega interesa so predvajali celo verzijo, dolgo kar 120 minut.

Harry in Meghan sta odkrito govorila o vzrokih za odhod z dvora, o njunem življenju v ZDA in o Meghanini drugi nosečnosti. V prvem delu intervjuja se je Oprah pogovarjala samo z Meghan in takoj omenila, da ni prepovedanih tem, da Meghan vprašanj ni vedela vnaprej in da za intervju ne bo plačana.

Pozneje se je pogovoru pridružil še princ Harry. Par je razkril nekaj neprijetnih resnic, a delil je tudi lepo novico - in sicer to, da pričakujeta deklico. "Imeti fantka in nato še punčko. Kaj lepšega bi si lahko želel," je rekel Harry. Omenil je še, da ne bosta imela več otrok in dodal, da sta dva dovolj.

Med temami je bil tudi njuna opustitev kraljevih dolžnosti in odhod. "Nisva imela izbire. Nisem hotel, da bi se zgodovina ponovila. Ko to pravim, govorim o svoji mami. Opazil sem isti vzorec in poiskal pomoč. Govorili so nama "to je tako, tako mora biti." Seveda govorim o britanskih medijih. Nagovarjal sem jih kot mož in oče. Nisva dobila zadostne podpore družine v tem trenutku, hotel sem podpreti Meghan s to svojo potezo. Kar ne pomeni, da sem izdal ali prevaral kraljico, svojo babico, ki jo izjemno spoštujem. Nekatere stvari sem v tistem trenutku moral narediti za svojo novo družino," je bil odkrit Harry.

Med drugim sta še razkrila, da se s kraljico Elizabeto slišita relativno pogosto in da so v korektnih odnosih. Harry je priznal, da z očetom in bratom trenutno ne govori. "Oče me je zelo prizadel," je dejal.

Dodal je, da se ne pogovarjata več, odkar je vzel zadeve v svoje roke. "Upal sem, da bo imel več razumevanja, da bo drugače reagiral, vsaj zaradi svojega vnuka. Z Williamom sva si pustila prostor. Upam, da čas celi vse rane in da bo tudi naše. Marsikaj smo preživeli skupaj, vseeno jih imam rad. Imamo različne poti in ne morem obžalovati ničesar. Na nek način sem ponosen na vse nas," je bil odkrit Harry.