Princ Harry in Oprah bosta posnela dokumentarni film

Ni še znano, ali se bo Harry pojavil tudi pred kamero ali pa bo samo v ozadju. (foto: Profimedia Profimedia, Mega Agency) Profimedia Profimedia, Mega Agency
Vir: Lady
2. 5. 2019

Zanimiva je novica, da naj bi britanski princ Harry in ameriška voditeljica Oprah Winfrey skupaj posnela dokumentarni film o duševnem zdravju.

Britanski princ Harry je pred kratkim povedal, da se je v Londonu na skrivaj srečal z voditeljico Oprah, s katero se je dogovoril o skupnem projektu. Posnela bosta namreč film o mentalnem zdravju. Oba bosta izvršna producenta dokumentarne serije, ki bo narejena za Apple. Po nekaj sestankih sta se Harry in Oprah tudi dogovorila, kakšno temo bosta izbrala, in sicer bo šlo za duševno zdravje in preventivo.

Ideja pa se je porodila, ker Harry meni, da je poleg težav s podnebnimi spremembami to največji problem današnjega časa. Sam je že leta 2017 s pomočjo brata Williama in njegove soproge Kate začel iniciativo Heads Together, s katero želi razbiti predsodke, ko gre za duševno zdravje. “Sodelovanje z Oprah je zame velika čast, pri projektu delava že nekaj mesecev in zavedam se, kako pomembno je v oddaji predstaviti znanstvena dognanja,” pravi princ, ki se že dolga leta otepa z depresijo.

V veliko oporo pa mu je vedno bil prav brat, princ William. Lani je Harry prvič spregovoril tudi o tragični smrti mame, princese Diane, ki ga je zaznamovala za vse življenje. “Kar 20 let sem svoje občutke potiskal v sebi, dokler se nisem skorajda povsem zlomil,” je priznal Harry.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografiji: Profimedia