Je mogoče, da sta princ Harry in princ William blizu tega, da zakopljeta bojno sekiro?

6. 2. 2024
Deli
Je mogoče, da sta princ Harry in princ William blizu tega, da zakopljeta bojno sekiro? (foto: Profimedia)
Profimedia

Mnogi so prepričani, da bi se to utegnilo že prav kmalu zgoditi.

Včerajšnja objava Buckinghamske palače, da je kralj Karel III zbolel za rakom, je šokirala javnost, a na površje je prinesla tudi težave, ki se vlečejo, odkar je princ Harry prostovoljno zapustil družino in kasneje v intervjujih povedal svojo resnico o tem, kako težko je bilo življenje na kraljevem dvoru in kako slabo je kraljeva družina sprejela njegovo ženo Meghan Markle.

Čeprav princ Harry še vedno ni govoril s svojim starejšim bratom, princem Williamom, odkar je izvedel, da ima njun oče raka, bi zadnja diagnoza vseeno lahko prisilila odtujena brata k premirju. Pri kralju Karlu so namreč odkrili raka in zdi se, da bosta morda brata v tej težki situaciji vseeno stopila skupaj in morda zakopala bojno sekiro. To v resnici pričakujejo mnogi.

Znano je, da ju je pokojna princesa Diana že od rojstva vzgajala tako, da sta bila drug drugemu največja opora, kot tudi, da bo nekega dne, ko bo William postal kralj, prav Harry njegova najbolj zaupanja vredna oseba, a zaradi vseh dogodkov, ki so se zgodili zadnja leta, so se vsi načrti izjalovili in brata sta danes bolj oddaljena kot kdajkoli, njun odnos pa še nikoli ni bil tako zelo hladen.

Po poročanju dobro obveščenih virov William in Harry ne govorita že skoraj leto dni, a v času, ko se njun oče sooča z resnimi zdravstvenimi težavami, bi lahko prišlo do spremembe. Visoko pozicioniran vir iz palače je izjavil: "'Ali je to trenutek, ko lahko Harry vskoči in poda roko sprave Williamu?" Morda je prav to priložnost, da po dolgem času spet sedeta za isto mizo in pozabita stare zamere, kar bi si prav gotovo najbolj želela prav njuna pokojna mati, princesa Diana, ki je upala, da bosta vedno tesno drug ob drugem.

Naj spomnimo, princ Harry je peti v vrsti za prestol, trenutno pa je na poti iz Kalifornije, kjer živi z Meghan Markle in njunima otrokoma, v London, da bi srečal očeta, ki je že začel z zdravljenjem raka in vse se zdi, da bi ga princ želel obiskati in se morda o vsem skupaj pogovoriti, čeprav je znano, da z očetom nikoli nista imela takšnega odnosa, kot ga je imel z mamo Diano.

William in Harry sta bila tista, ki sta za njegovo diagnozo izvedela prva, kralj Karel pa je nato želel vse nemudoma deliti z javnostjo, saj ni hotel ničesar prikrivati. Zdaj se začenja največja bitka njegovega življenja, medtem ko bo trajalo zdravljenje, pa bo njegove naloge prevzel predvsem princ William, pa tudi kraljica Camilla, princesa Anne in princ Edward z ženo Sophie.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan