Princ Harry in vojvodinja Meghan: Zaradi kraljice načrt mladoporočencev padel v vodo

Še malo, pa bo Meghan Markle rodila svojega prvega otroka. (foto: Profimedia Profimedia, Backgrid Uk) Profimedia Profimedia, Backgrid Uk
Vir: Lady
6. 4. 2019

Britanski princ Harry in njegova soproga, vojvodinja Meghan, sta imela načrt, da bi se nekoliko umaknila od kraljeve družine.

A to je bil bolj račun brez krčmarja. Mladi par je namreč hotel ustanoviti lastni urad, ki bi deloval neodvisno od preostalega dela kraljevine, poleg tega bi bil neodvisen tudi od kraljice Elizabete II. Kraljica pa je predlog že takoj na začetku gladko zavrnila. Zaradi tega je bilo menda v kraljevi palači zadnje dni zelo burno. A ker obstaja stoletna kraljeva struktura, ki jo morajo vsi člani kraljeve družine spoštovati, se kraljica pač ni mogla strinjati z vnukovim predlogom.

“Vsi morajo odgovarjati Buckinghamski palači, tudi vojvoda Susseški,” pravi vir blizu družine. Ta nenavaden predlog princa Harryja je presenetil tako kraljico kot princa Charlesa, ki bo nekoč zasedel britanski prestol. Prejšnji teden je tako kraljica sprožila postopek, s katerim bodo osnovali nov oddelek, v katerem bosta princ Harry in vojvodinja Meghan delovala sama, brez princa Williama in vojvodinje Kate. Kraljica je določila tudi dolžnosti in pravila, ki se jih bodo morali v uradu držati.

In tako je šel Harryjev plan, da bi imel svoj urad v novem domu Frogmore Cottage, povsem v drugo smer. Zdaj bo urad v Buckinghamski palači, kjer bo imel par tudi apartma, v katerem bo lahko po želji bival. Če nekateri mislijo, da se bosta zaradi ločenih uradov delovanja princa Harryja in brata princa Williama ločila, to ne drži. Sicer bo vsak imel svoj urad, a bosta še vedno določene projekte vodila skupaj.

In ker se približuje rojstvo Harryjevega prvega otroka, kraljica želi, da so vse dolžnosti razdeljene. V skladu s tem so vojvodinji Meghan dodelili novo osebo, ki bo odgovorna za stike z javnostjo. To je strokovnjakinja svojega posla Sara Latham. Vse Meghanine asistentke, ki so z njo sodelovale doslej, so namreč dale odpoved. Na dvoru so sicer govorili, da so bile vse le začasna rešitev.

Sara je do zdaj delala za nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona in njegovo soprogo Hillary Clinton. Bila je odgovorna za komunikacije in protokol. Poleg tega je bila pred tremi leti zadolžena za predsedniško kampanjo Hillary Clinton, ko je kandidirala za predsednico države. Sodelovala pa je tudi pri nekaterih poslih nekdanjega britanskega premierja Tonyja Blaira.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia