Princ Harry iskreno: Želel se je odpovedati življenju na dvoru

Princ Harry iskreno: Želel se je odpovedati življenju na dvoru (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
18. 7. 2017

Princ Harry še nikoli ni tako iskreno govoril o svojem življenju, kot to počne zadnje leto. S svojimi razkritji pa ljudem daje vedeti, da so tudi člani kraljeve družine samo ljudje, ki se tako kot vsi drugi vsak dan spopadajo s takimi in drugačnimi težavami.

Harry je pred časom v radijskem intervjuju javnosti izdal, da je po mamini smrti vsa čustva preprosto potlačil, kar se je na zunaj kazalo z napadi panike in besa, večkrat pa je bil tudi blizu popolnemu zlomu.

Pred kratkim je v intervjuju za Mail on Sunday povedal, da je imel obdobje, ko se je hotel odpovedati svojemu nazivu in zaživeti kot navaden smrtnik. To se je zgodilo po tem, ko je leta 2007 kot vojak preživel 10 tednov v Afganistanu, kjer za kolege ni bil princ, temveč samo Harry, kar je bilo zanj nekaj novega, saj je bil sicer vedno na očeh javnosti in obravnavan kot nekaj posebnega.

A žal tam z ekipo ni ostal dolgo, saj je novica o tem, kje je in kaj počne, prišla v medije, zato se je moral zaradi varnostnih razlogov vrniti v domovino. Priznal pa je, da je bilo obdobje po tem zanj še posebej naporno ter da preprosto ni želel odrasti. Veliko se je zabaval, kar so seveda opazili tudi mediji, ki so veliko pisali o tem, zato je bila njegova javna podoba vse prej kot rožnata.

Spoznal je, da tako ne bo šlo več naprej, zato se je zazrl vase in razmišljal tudi o tem, da bi se odpovedal nazivu in zaživel življenje navadnega smrtnika. A se je po daljšem razmišljanju, na veselje mnogih, na koncu odločil, da tega vseeno ne stori, temveč da si najde prostor pod soncem v vlogi, ki jo ima. Pri tem, da se je odločil, kot se je, pa naj bi mu pomagala tudi babica, kraljica Elizabeta.

Danes pravi, da je srečen, da se je odločil tako, kot se je, saj v svoji vlogi in tudi delu, ki ga opravlja, uživa. Status, ki ga ima, pa uporablja predvsem za dober namen. Dela namreč s številnimi dobrodelnimi organizacijami, s katerimi pomaga tako ljudem z duševnimi težavami kot tudi mladim ter vojakom in številnim drugim.

Tina Ambrožič

Priporočamo