Princ Harry je pred zaroko z Meghan Markle za mnenje povprašal Kate Middleton

Princ Harry je pred zaroko z Meghan Markle za mnenje povprašal Kate Middleton (foto: Profimedia) Profimedia
26. 7. 2018

Princ Harry izjemno ceni mnenje vojvodinje Kate Middleton in k njej se je po mnenje zatekel tudi pred zaroko z Meghan Markle.

Že res, da je kraljica Elizabeta tista, ki mora dati zeleno luč, da se člani kraljeve družine lahko zaročijo s svojimi izbrankami oz. izbranci, a princ Harry je pred zaroko z Meghan Markle za mnenje povprašal tudi ostale člane, še posebej pomembno pa mu je bilo, kaj si misli vojvodinja Kate Middleton.

Ko je njegovo razmerje z Meghan Markle postajalo vse bolj resno, si je želel, da bi jo spoznala tudi Kate Middleton, saj mu njeno mnenje še posebej veliko pomeni. "Harry in Kate imata zelo tesen odnos in ona je bila ves čas kot njegova mentorica in zato si je močno želel, da bi se Kate strinjala z izbiro njegove srčne izbranke," je za Grazio dejala kraljeva strokovnjakinja Katie Nicholl. "Kate in Meghan sta si zelo različni, a Kate se ves čas trudi, da bi pomagala Meghan sprejeti nov način življenja."

Prvo srečanje je bilo zelo prijetno, Harry je svojo srčno izbranko Kate predstavil novembra leta 2016, ko sta bila že štiri mesece v razmerju. Ko je Meghan naslednjič videla Kate ji je za njen 35. rojstni dan podarila čudovit dnevnik.

Kate in Harry sta bila vedno zelo povezana, po pisanju Newsweeka pa se že vse od začetka z njo odlično razume. "Ko sta se Kate in William zaročila, je bil najbolj srečen prav Harry, saj je s tem dobil starejšo sestro, ki je nikoli ni imel. Velikokrat je prišel v njeno stanovanje v Kensingtonski palači in z njo ure in ure preživel v kuhinji, medtem ko je Kate zanj pripravljala pečenega piščanca, ki ga Harry naravnost obožuje."

Ko sta princ Harry in Meghan Markle javnosti sporočila, da sta zaročena, je bila prav Kate tista, ki je bila nad tem najbolj navdušena. "Z Williamom sva izjemno srečna," je po pisanju revije People dejala Kate.