Princ Harry je spregovoril o svojih težavah z duševnim zdravjem

Princ Harry je spregovoril o svojih težavah z duševnim zdravjem (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
11. 5. 2017

Da so tudi znani obrazi le ljudje, ki se tako kot mi spopadajo s tisoč in eno težavo, je potrdil tudi princ Harry, ko je spregovoril o svojih težavah z duševnim zdravjem.

Odprto je namreč spregovoril o tem, da je kar 20 let potreboval, da se je končno soočil z vsemi čustvi, ki jih je po smrti mame, princese Diane, preprosto potlačil.

V enem od svojih najbolj iskrenih intervjujev do zdaj, ki ga je dal novinarki Bryony Gordon za The Telegraph, je povedal, da je dolgo potiskal svoja čustva, to pa se je na zunaj kazalo z napadi panike in besa, večkrat je bil tudi blizu popolnemu zlomu. A vseeno je na zunaj deloval kot popolnoma normalen mladostnik in je vsem zatrjeval, da je z njim vse v najlepšem redu. No, ni bilo.

Ko je končno spregovoril o tem, kaj se mu dogaja, in se soočil s smrtjo svoje mame, je namreč ugotovil, da je v njem še zelo veliko žalosti. Pri tem, da bi težave premagal in se spet počutil dobro, pa mu je seveda pomagal psihoterapevt. Seveda so mu ob strani stali tudi družinski člani, še zlasti njegov brat, princ William, ki ga je mamina smrt prav tako zelo prizadela. Tudi zato se danes Harry končno spet počuti dobro in z lahkoto obvladuje vse izzive, ki mu jih življenje postavlja na pot.

Si pa želi, da duševne težave ne bi več bile stigmatizirane, za kar se z bratom in njegovo ženo, vojvodinjo Kate, zavzemajo tudi v okviru organizacije za duševno zdravje Heads Together. Prav v okviru te so se letos tudi udeležili londonskega maratona, na katerem sicer niso tekli, so pa maraton otvorili in na startu tekačem dali znak za začetek. Pozneje pa so se premaknili ob progo, kjer so na 35 km glasno spodbujali maratonce in jim delili vodo.

Tekači so jih seveda bili veseli, veliko se jih je tudi ustavilo, da bi jih objeli ali se z njimi slikali. Sicer pa so bili udeleženci maratona nad njimi navdušeni zato, ker so veliko pripomogli k temu, da se je zavedanje o duševnih boleznih povečalo.

Priporočamo