Princ Harry, ki je včasih veljal za divjega fanta, slavi rojstni dan

Princ Harry, ki je včasih veljal za divjega fanta, slavi rojstni dan (foto: Profimedia) Profimedia
15. 9. 2018

Pri samo 16 letih je užival marihuano, rad pa je tudi globoko pogledal v kozarec. Kraljevska družina ga je poslala na odvajanje, kjer pa je preživel samo en dan. Ja, tudi to je princ Harry, ki ga je "obrzdala" ravno Meghan. Član kraljeve družine danes praznuje 34. rojstni dan.

Po pričakovanjih ga bosta z ženo proslavila na zasebni zabavi, saj ni napovedan noben javni dogodek. "Hvala vsem za lepa sporočila ob rojstvnem dnevu," je ob tem tvitnila Kensingtonska palača. 

Sicer je Harry, drugi sin princa Charlesa in pokojne princese Diane, šesti v vrsti za prestol. Njehov brat, princ William, je drugi v vrsti, takoj za očetom Charlesom. Harry je mamo izgubil pri 12 letih, zaradi česar je kar 20 let tlačil svoja čustva, to pa je pri njem pustilo posledice. Večkrat je bil na robu živčnega zloma, hotel je pobegniti od vsega. Od leta 1997 se je zapletel v več škandalov, povezanih z alkoholom, žuranjem, golimi fotografijami ...

Poleg tega je povzročil veliko razburjenja, ko se je na zabavi v kostumih pojavil v nacistični uniformi. Takrat javnost ni vedela, da je šlo za kostum, zato je izbruhnil veliki škandal, o katerem se je moral izreči tudi takratni britanski premier Tony Blair. Princ Charles je sina zaradi tega kaznoval. Ni smel od doma, moral je obiskati Auschwitz in si ogledati film Schindlerjev seznam. Isto leto so ga poslali v vojsko, Harry pa je dejal, da je to bil najboljši pobeg pred pozornostjo javnosti.

Ko je nekako prebrodil življenjsko krizo, je obnil nov list. Svoj ugled je popravil s človekoljubnim delovanjem. Leta 2016 so ga prijatelji prepričali, naj gre na slepi zmenek s tedanjo ameriško televizijsko zvezdnico Meghan Markle. Rodila se je ljubezen, ki sta jo maja letos kronala s poroko. Lahko bi rekli, da je ravno Meghan tista, ki je obrzdala nekoč divjega princa.

Priporočamo