Princ Harry naj bi dejal, da v Kensingtonski palači ni prostora za vse

Princ Harry naj bi dejal, da v Kensingtonski palači ni prostora za vse (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
14. 12. 2018

Na plan počasi prihajajo zgodbe, zakaj naj bi princ Harry želel s svojo soprogo čim prej na svoje.

Čeprav je doslej veljalo, da se brata princ Harry in princ William dobro razumeta, očitno le ni vedno tako. No, kriva nista onadva, temveč naj bi do kratkih stikov prihajalo zaradi njunih soprog, vojvodinje Kate in vojvodinje Meghan. Govorice so postale še glasnejše, ko je pred nekaj tedni princ Harry sporočil, da se z Meghan selita iz Kensingtonske palače na svoje.

Preselila se bosta v Frogmore Cottage v Windsorju, ki je od Londona oddaljen 40 kilometrov. V palačo, ki sta jo od kraljice Elizabete II. dobila za poročno darilo. Ni dolgo tega, ko je vojvodinja Kate dejala, da je zelo vesela zaradi nosečnosti svakinje Meghan in da komaj čaka, da njeni otroci dobijo bratranca ali pa sestrično. S tem je mogoče le poskušala prikriti napetosti med paroma, a očitno ji to ne gre najbolje od rok. Kakor pišejo angleški časopisi, naj brata letos niti božičnih praznikov ne bi slavila skupaj v hiši družine Middleton, Kateinih staršev.

V Buckleburyju naj bi se namreč pripravljalo veliko božično slavje, na katerega bo prišla tudi Kateina sestra Pippa s svojim soprogom Jamesom in sinom Arthurjem. Prišel bo še njun brat James in prav njegova izjava, da je božič družinski praznik, ki bo dal Middletonovim priložnost, da bodo končno vsi skupaj, je spodbudila govorice, da bosta verjetno tam tudi Kate in William s svojimi otroki. To pa bi seveda pomenilo, da se bodoči kralj in kraljica ne bosta udeležila tradicionalnega božiča v Sandringhamu, kamor vsako leto najprej odpotuje kraljica in za njo še vsa kraljeva družina.Princ William naj bi zelo užival v starinskih družabnih igrah, ki jih radi prirejajo Middletonovi, in zagotovo je to všeč tudi otrokom. Princ Harry in vojvodinja Meghan pa naj bi prišla v Sandringham. Menda pa je kraljica Elizabeta za božične praznike povabila celo Meghanino mamo. A tu je še nekaj, kar kali mir med mladima paroma. Princ Harry naj bi svojemu starejšemu bratu, princu Williamu, zameril, da že od vsega začetka ni bil pretirano navdušen nad Meghan. Poleg tega naj ne bi njegovi izbranki niti malo olajšal prihoda v kraljevo družino.

Napetosti naj bi bile tako močne, da se je moral na koncu v vse skupaj vplesti celo njun oče, princ Charles. Ta naj bi se odločil na drastičen korak, in sicer je oba para pozval, naj božič preživita skupaj. Lani sta William in Kate božič najprej praznovala v Anmer Hallu v Norfolku, pozneje pa sta se na božičnem kosilu pridružila kraljici in preostali družini v Sandringhamu.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia