Princ Harry odhaja na odpravo na Južni tečaj

princ Harry (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
15. 11. 2013

Pohod organizira dobrodelna organizacija Walking with the Wounded, ki podpira ranjene vojake, princ Harry pa je njen pokrovitelj.

Britanski princ Harry se intenzivno ukvarja še z zadnjimi pripravami na odpravo na Južni tečaj. Pred dvema mesecema je moral v sklopu priprav preživeti kar 20 ur v komori, kjer je temperatura padla kar do minus 55 stopinj Celzija.

S to simulacijo so ustvarili podobne pogoje, ki bodo na ekspediciji, poleg tega pa so testirali tudi posebna oblačila, ki jih bodo nosili na odpravi.

14. novembra pa se bo princ v Londonu pojavil na Trafalgar Squaru, kjer bo še zadnja prireditev pred samim odhodom na ekspedicijo. Imel bo govor in nabavil naj bi še zadnje malenkosti, ki jih bodo vzeli s seboj.

29-letni princ Harry je pokrovitelj dobrodelne organizacije Walking with the wounded, ki skrbi za ranjene vojaške veterane. Pred dvema letoma se je z njimi že udeležil pohoda na Severni tečaj. Po petih dneh ga je moral prekiniti, da se je lahko udeležil bratove poroke. Lani pa je hotel na Mount Everest, a so mu vzpon preprečile obveznosti, ki jih ima v vojski.

Tokrat upa, da bo ekspedicijo izpeljal do konca, z njim pa bosta vojaški veteran brez roke in vojakinja, ki je izgubila nogo pod kolenom. Ne bo pa princ edina znana osebnost, tam bosta tudi igralca Alexander Skarsgard in Dominic West.

Harry se ne boji konkurence, tako trdno je prepričan o zmagi, da je že napovedal: "Kot član britanske ekipe vas bom pričakal s čajčkom, ko se nam boste končno pridružili na Južnem tečaju."