Princ Harry se je končno soočil s svojimi čustvi

Princ Harry se je končno soočil s svojimi čustvi (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
26. 9. 2018

Čeprav je veljal za črno ovco kraljeve družine, je britanski princ Harry ljubljenec svojega naroda. Še sploh zdaj, ko je našel žensko svojega življenja Meghan Markle in se z njo tudi poročil ...

Dolga leta je trpel zaradi izgube mame in šele pred kratkim je o tem sploh lahko spregovoril. Fotografiral se je gol, rad je pregloboko pogledal v kozarec, pri 16 letih je začel kaditi marihuano. Ko so ga poslali na rehabilitacijo, je tam preživel samo en dan. Princ je 15. septembra praznoval rojstni dan, in ker ni bil napovedan noben dogodek, je bilo jasno, da ga bosta s soprogo Meghan praznovala zasebno, v krogu najožjih prijateljev in družine. Na uradnem Twitterju Kensingtonske palače so zapisali: "Hvala vsem za lepe želje in sporočila za rojstni dan vojvode od Sussexa."

Princ Harry je trenutno šesti v vrsti za britanski prestol in drugi sin princa Charlesa (69 let) ter pokojne princese Diane. Njegov starejši brat pa je drugi v vrsti za prestol za očetom, ki že dolgo časa čaka na to, da bo zasedel prestol. Ko je imel Harry le 12 let, je izgubil mamo, kar ga je zaznamovalo za vse življenje. Kar 20 let je v sebi držal čustva, kar je imelo resne posledice na njegovo življenje, tako pravi sam. Od takrat, ko je Diana umrla v prometni nesreči, je kar nekajkrat bil na robu živčnega zloma. Zaradi tega se je tudi odločil, da je najbolje, če gre v vojsko. "Tam nisem bil več princ, bil sem le Harry," je dejal Harry. In ko je moral zaradi varnosti zapustiti vojsko, je bil zelo jezen.

Od divjega najstnika do velikega humanitarca

Med enim od nočnih izhodov po klubih je ponorel na fotoreporterja, ki ga je fotografiral, in mu v obraz porinil fotoaparat. Tudi sicer je pogosto žalil novinarje, ki ga seveda spremljajo na vsakem koraku. Ženske je kar menjaval in ob nobeni se ni ustalil, vse dokler ni mimo prišla kanadska igralka Meghan Markle. "Zdaj sem izpolnjen z energijo, srečen in zaljubljen," pravi Harry, ki je tudi velik humanitarec in nadaljuje delo svoje pokojne mame. S humanitarnim delom se ukvarja tudi njegova soproga Meghan, kar je njena primarna vloga, odkar je postala članica britanskega kraljevega dvora.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo