Princ Harry se veseli svoje nove vloge!

Princ Harry se veseli svoje nove vloge! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
5. 5. 2018

Poroka leta v Veliki Britaniji je pred vrati, saj se 19. maj bliža s svetlobno hitrostjo. Takrat si bosta večno zvestobo obljubila princ Harry in njegova zaročenka Meghan Markle.

Takoj ko se je razvedelo, da ima princ Harry novo dekle, se je zanimanje za igralko Meghan Markle potrojilo. Ko je postalo jasno, da to ne bo le bežna avantura, temveč da gre za resno ljubezen, so se o lepi črnolaski vsi trudili izvedeti kar največ. Pred dnevi pa je o svoji zaročenki spregovoril kar princ Harry sam.

Povedal je, da je presrečen in vznemirjen, ker se mu bo bodoča soproga pridružila pri njegovem delu za Commonwealth (ali po naše Skupnost narodov). Skupaj bosta imela vlogo kot ambasadorja Commonwealth Youth. Ko je imel govor za omenjeno organizacijo, se je seveda za vse zahvalil svoji babici, kraljici Elizabeti II., in očetu princu Charlesu. Ni pozabil omeniti svoje lepe ameriške zaročenke, kar je sprožilo velik aplavz. "Moja nova vloga bo, da bom s svojim delom v pomoč kraljici, očetu, princu Charlesu, in bratu, princu Williamu. Vsi se zavedamo, da so mladi ljudje naša prihodnost," je dejal princ Harry.

Veseli se svoje nove vloge

Kraljičino darilo pred poroko

"Zelo sem hvaležen ženski, s katero se bom kmalu poročil, Meghan, ki me bo podpirala in mi pomagala pri delu. Sama se že zelo veseli te svoje nove vloge," je dodal. Ko je izrazil čast kraljici, je dejal: "Ko je bila kraljica pri svojih 21 letih še princesa, se je po radijski zvezi oglasila iz Cape Towna. Bila je vizionarka in je videla v prihodnost, zaobljubila se je, da bo pomagala, in da bo, naj bo njeno življenje dolgo ali kratko, vse svoje sile usmerila v dobro ljudi Commonwealtha. In vsi smo ji hvaležni, da ima dolgo življenje in da je še vedno enako aktivna kot nekoč. Commonwealth je mešanica narodov in povezava med ljudmi ter nekakšen zaščitnik demokracije, pravice in miru." Nova Harryjeva vloga pri Skupnosti narodov je bila še zadnje darilo kraljice vnuku pred poroko. In kaj pravzaprav je Skupnost narodov? Je skupnost 53 samostojnih držav, ki so bile skoraj vse nekdanje kolonije britanskega imperija, z izjemo Združenega kraljestva in Mozambika. Nekoč je bila skupnost znana kot Britanska skupnost narodov.

Foto: Profimedia

Priporočamo