Princ Harry turnejo po Afriki nadaljuje v Malaviju

Princ Harry turnejo po Afriki nadaljuje v Malaviju (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
29. 9. 2019

Britanski princ Harry bo danes v Malaviju nadaljeval svojo turnejo po jugu Afrike. Tam se bo sestal s predsednikom Petrom Muthariko in obiskal šolo za mlade ženske.

Glede na program potovanja bo v Malaviju najprej obiskal šolo Nalikule College of Education, kjer 12 mladim ženskam omogočajo šolanje.

Nato pa se bo srečal s predsednikom Muthariko, ki je maja prisegel za svoj drugi mandat. Volitve so spremljale številne obtožbe o nepravilnosti, zaradi česar že od junija v državi potekajo protivladni protesti, na katerih so večkrat izbruhnili tudi spopadi s policijo.

V ponedeljek bo obiskal narodni park Liwonde, kjer se bo poklonil britanskemu vojaku Mathewu Talbotu, ki je bil ubit letos med patruljiranjem v okviru boja proti divjemu lovu.

V Malavi prihaja iz Angole, kjer je obiskal porodnišnico, sestal pa se je s predsednikom Joaom Lourencom in njegovo soprogo.

V Južno Afriko, kjer ga čakata njegova soproga Meghan in sin Archie, se bo vrnil v torek. Tako bodo sklenili desetdnevno turnejo po jugu Afrike.

Priporočamo