Ups, princ Harry se je zaradi financ znašel v hudih težavah, na nekaj takega zagotovo ni računal

15. 5. 2024
Deli
Ups, princ Harry se je zaradi financ znašel v hudih težavah, na nekaj takega zagotovo ni računal (foto: Profimedia)
Profimedia

Kdo bi rekel, da sta zmožna nečesa takega? Vsekakor gre za veliko črno piko ...

Funcacija princa Harryja in njegove soproge Meghan Markle, imenovan Archewell, se je zaradi neizplačanih honorarjev znašla v težavah. Prejeli so namreč opozorilo, da bi se lahko soočili s kaznimi in suspenzom. Novica se je hitro razširila po medijih, saj gre za člana britanske kraljeve družine, ki naj bi veljala za zgled.

Tako se Harry sooča s pravnimi težavami, ki se v ZDA nanašajo na pravne subjekte, če pravočasno ne izpolnijo svojih obveznosti do davčnih služb in sodelavcev. Obvestilo o tem je prišlo iz urada državnega odvetnika Kalifornije. Kot je navedeno na spletni strani pravosodnega ministrstva Kalifornije, se obvestilo pošilja organizaciji, ki ne dostavi popolne dokumentacije za vsako fiskalno leto.

Profimedia

Dobrodelne organizacije, ki so zagrešile prekršek, dobijo odredbo o prenehanju zbiranja sredstev, lahko se soočijo z globami ali pa se jim suspendira registracija. "Taka organizacija nima dobrega slovesa, prepovedano ji je sodelovati v aktivnostih, za katere potrebuje registracijo, vključno z zbiranjem sredstev v dobrodelne namene," poroča spletni portal Page Six.

Fundacija Archewell ni namreč plačala letne pristojbine, kar je obveznost vseh neprofitnih organizacij, da bi lahko nadaljevale s poslovanjem. Kraljevi par na vse skupaj še ni odgovoril, jasno pa je, da princu Harryju to ni niti malo povšeči. Fundacija je poimenovana po njunem sinu Archieju.

Poročilo o delu fundacije za leto 2021 razkriva, da so skupaj zbrali kar 13 milijonov dolarjev od darovalcev. Že naslednje leto pa je višina donacij upadla, saj so prejeli zgolj dva milijona dolarjev za dobrodelne namene.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk