Princ Louis: Mali britanski princ ima šest krstnih botrov

Princ Louis: Mali britanski princ ima šest krstnih botrov (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
25. 7. 2018

Dva meseca po rojstvu britanskega princa Louisa so dečka krstili. Ima šest krstnih botrov, med njimi pa ni strica, princa Harryja. Krst je bil v kraljevi kapelici palače st. James.

Mali princ Louis ima šest krstnih botrov: prijatelja princa Williama Nicholasa van Cutsema, Harryja Aubrey-Fletcherja, lastnika nočnega kluba Guya Pellyja, Roberta Carterja, sorodnico vojvodinje Kate Lucy Middleton ter lady Lauro Meade.

Princ Louis je tretji otrok princa Williama (36) in vojvodinje Kate (36). Na dan krsta se je mali deček šele drugič pojavil v javnosti od dne, ko je 23. aprila letos prijokal na svet. Njegov starejši brat princ George (4) ima sedem krstnih botrov, starejša sestra princesa Charlotte (3) pa pet. No, mali Louis jih ima šest, med njimi ni Katine sestre Pippe (34) in Williamovega brata Harryja (33).

Sam obred je bil v ozkem krogu povabljenih, saj je bilo prisotnih le 22 ljudi. Na krstu so bili princ Charles z ženo Camillo ter starši vojvodinje Kate. Prisotna pa nista bila kraljica Elizabeta II. In njen soprog princ Philip. O tem sta se že prej pogovorila s svojim vnukom, princem Williamom. Njuna odsotnost tudi ni povezana s kakršnokoli boleznijo, saj je kraljevi par zdrav in se dobro počuti. Na ulici pred kapelico pa je prišla velika množica ljudi, ki so hoteli vsaj za hip videti kraljevo družinico in ugledati malega princa. Mali Louis je nosil enako krstno oblačilo, ki sta ga nosila tudi princ George in princesa Charlotte.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia