Princ Philip izrazil svojo hvaležnost vsem, ki delajo v času koronavirusa

Princ Philip izrazil svojo hvaležnost vsem, ki delajo v času koronavirusa (foto: Profimedia) Profimedia
21. 4. 2020

Mož kraljice Elizabete II, 98-letni princ Philip, se je zahvalil osebju in vsem zdravstvenim delavcem, ki skrbijo za ljudi v času pandemije.

Dejal je, da se tako želi pokloniti vsem, ki s svojim delom pomagajo obolelim. Zahvalil se je tudi delavcem in jih je označil za bistvene. V mislih je imel vse tiste, ki delajo na področju proizvodnje hrane, odvoza smeti, v poštnih in dostavnih službah.

"V imenu tistih, ki ostajajo na varnem v svojih hišah, sem se želel zahvaliti vsem ključnim delavcem, ki zagotavljajo, da se naše življenje nadaljuje. Hvala osebju in prostovoljcem v proizvodnji in distribuciji hrane, tistim, ki opravljajo poštne storitve in dostavo, ter tistim, ki zagotavljajo odvoz smeti," je dejal princ Philip.

Kraljica Elizabeta in princ Philip se sicer nahajata v gradu Windsor, zaradi njune varnosti pa so zmanjšali število osebja v gradu. Sicer se je princ Philip leta 2017 umaknil s kraljevih dolžnosti, saj je bolehal in se je hitro utrudil. S kraljico sta v zakonu častitljivih 72 let, imata pa štiri otroke.