Princ William in njegova Kate tega nikakor ne bi smela narediti, a sta oba (vsak zase) priznala - da sta!

24. 5. 2024
Deli

Tega od njiju res ne bi pričakovali, a se je pač zgodilo.

Kadar koli se že pojavijo v javnosti - in še posebej, če pri tem opravljajo svoje dolžnosti - se člani kraljeve družine morajo držati strogih pravil. Dolgo se je ugibalo o tem, ali se sploh lahko objemajo, ali lahko pozirajo z oboževalci za njihove "selfije", ali si lahko članice kraljeve družine nalakirajo nohte ... in podobno.

Zdi se, da obstajajo pravila in navade za vsak scenarij, ki bi se lahko zgodil. Valižanska princesa Kate Middleton pa je že pred časom opisala eno kontroverzno pravilo, ki se jih morajo držati člani kraljeve družine. No, princ William ga je prekršil, čeprav mu tega nihče ne bi pripisal.

Za to pravilo se je izvedelo lani, ko je valižanska princesa obiskala Chelsea Flower Show. Med obiskom se je pogovarjala s skupino radovednih otrok, ki jo je obkrožila. Takrat je razkrila, da ne sme oboževalcem ničesar podariti, tudi če gre za kakšno malenkost.

Kate in otroci so si ogledovali vrt Kraljevega entomološkega društva, skušali so prepoznati insekte in jih skicirati. Ker so si želeli spominek od princese, so nekateri otroci princeso prosili, naj se jim podpiše na njihove risbice. Ona pa jim je dejala: "Ime mi je Chaterine. Ni mi dovoljeno, da se podpišem, to je eno od pravil."

Ker pa kljub prepovedi otrok ni hotela pustiti praznih rok, je narisala nekaj risbic in jim jih podarila - na eni je bila roža, na drugi drevo, na tretji pa jezero. No, pred kratkim pa je tudi njen soprog priznal, da je prekršil pravilo, ko je obiskal znamenito plažo v Cornwallu.

Ko se je sprehajal po plaži, mu je en fantek polepšal dan. Devetletnik je ustavil princa in ga vprašal, če bi se mu podpisal na mavčno oblogo na njegovi zlomljeni roki. Princ mu je očitno z veseljem ustregel, ob tem pa je fantku dejal: "Psst, tega nikomur ne povej, saj mi to ni dovoljeno."

Njegova gesta je bila prav gotovo prisrčna in človeška - pravila gor ali pa dol. Jasno je, da so tudi pripadniki kraljeve družine samo ljudje, ki se jih dotaknejo razne zgodbe, še posebej tiste, ko gre za otroke. Tako William kot Kate sta pokazala, da sta v takih primerih pripravljena malce zamižati na eno oko. In tudi zato imata tako veliko oboževalcev, ki jima v dneh, ko jima ni niti malo lahko, zvesto stojijo ob strani in upajo, da bo Kate čim prej okrevala.

Preberite še:

 

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik