Princ William in Kate Middleton: Vzponi in padci kraljevega para

Princ William in Kate Middleton: Vzponi in padci kraljevega para (foto: Profimedia) Profimedia
15. 8. 2018

Ljubezensko razmerje princa Williama in Kate Middleton se zdi kot pravljica, a tudi onadva sta skozi leta doživljala vzpone in padce v njunem razmerju.

Ljubezenska pravljica princa Williama in Kate Middleton se zdi kot ena tistih, ki jih lahko najdemo v knjigah. Princ, kraljeva palača, iskrena ljubezen in na koncu poroka, o kateri se govori še leta. Zdi se kot, da je v njunem razmerju vse popolno, a tudi Kate in William sta se skozi leta soočila z nekaj vzponi in padci.

Njun zakon je ves čas na očeh britanske in svetovne javnosti, ki jim ne uide prav nič, kar se dogaja z Williamom in Kate. Še zelo dobro se spomnijo tudi trenutka, ko je visoko noseča Kate Middleton, ki je takrat pod srcem nosila princa Louisa, doma preživljala čas s princem Georgom in princeso Charlotte, princa Williama pa so ujeli v znanem švicarskem nočnem klubu, kjer se je zabaval v družbi nepoznanih dam.

A to je le ena od zgodb, ki dokazujejo, da se tudi kraljevi pari soočajo s podobnimi težavami in izzivi v zakonu kot vsi ostali zakonci na tem svetu.

V teh dneh pa je na dan prišla še ena zgodba iz njunega razmerja. In kdo ve, morda je prav njuna zrelost in močna želja po kompromisu tista, ki ju je na koncu znova združila. Zgodilo se je kmalu po tistem ko sta William in Kate diplomirala. Kljub temu da sta bila takrat že štiri leta v razmerju, še vedno nista živela skupaj. Kate je stanovala v Londonu, William pa v vojašnici v Dorsetu. Bližali so se prazniki in družina Kate Middleton je princa povabila, da bi z njimi preživel Silvesterski večer in princ je povabilo sprejel. A nato si je tik pred zdajci premislil in se odločil, da bo ta večer preživel z družino in kraljico Elizabeto v Sandringhamu, na tradicionalnem družinskem srečanju, ki pa se ga Kate zaradi strogih kraljevih pravil ni smela udeležiti, saj takrat še nista bila poročena. Prav to pravilo so leta kasneje povsem spregledali, ko je Meghan Markle s princem Harryjem preživela božične praznike, kljub temu da takrat še nista bila poročena.

Kate mu je takšno odločitev precej zamerila in slavni par se je vse več prepiral, na koncu pa celo za nekaj časa prekinil razmerje. Na koncu sta se vseeno pobotala in spet našla skupni jezik. V intervjuju, ki sta ga medijem dala ob njuni zaroki sta dejala: "Če sem čisto iskren sva bila takrat še oba mlada, na fakultetah in še vedno sva se iskala," je odprto dejal William. "Kljub temu, da sem bila takrat zelo nesrečna, me je vse skupaj močno ojačalo. Sebe sem takrat še bolje spoznala," je dodala Kate. Kraljevi par ima danes tri otroke in zdi se, da je njun zakon trdnejši kot kdajkoli prej.