Zdaj je jasno, zakaj princ William ne nosi poročnega prstana

18. 3. 2024
Deli
Zdaj je jasno, zakaj princ William ne nosi poročnega prstana (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste tudi v opazili, da princ William ne nosi poročenga prstana?

Oboževalci kraljeve družine so opazili, da princ William ne nosi poročnega prstana, zato so takoj posumili, da ima britanski kraljevi par težave v zakonu. Vendar pa ni razloga za skrb, saj po poročanju tujih medijev valižanski princ pravzaprav ne nosi nobenega nakita. Mesec dni pred kraljevo poroko je bilo namreč objavljeno, da William med izmenjavo zaobljub ne bo nadel prstana na roko.

"Ni ljubitelj nakita in ga nikoli ni nosil. Sam se je odločil, da ne bo nosil niti poročnega prstana in to je njegova osebna izbira," je takrat razkril vir blizu kraljeve palače. Mimogrede, poročnega prstana občasno ne nosi tudi njegov brat Harry, prav tako, ga ni nosil niti pokojni princ Philip, ki je bil poročen s kraljico Elizabeto II. več kot 70 let.

Na fotografiji ob materinskem dnevu, ki sta jo prejšnji teden objavila princ in princesa Walesa, je bilo opaziti, da tudi  Kate Middleton ni nosila zaročnega ali poročnega prstana. To, da jih ni imela na sebi, ni bilo tako nenavadno, saj je bila fotografija domnevno posneta doma, vendar je to sprožilo pogovor o princu Williamu in njegovi navadi, da v večini okoliščin ne nosi poročnega prstana.

William očitno ni ljubitelj nošenja kakršnegakoli nakita, poroča revija Hello Magazine. Ko sta se leta 2011 poročila, je palača svetega Jakoba celo uradno sporočila, da med obredom v Westminstrski opatiji ne bo dobil prstana. Leta 2018 je kraljeva strokovnjakinja Eloise Parker za Marie Claire povedala, da številni moški v kraljevi družini hodijo brez njih.

"Čeprav je za kraljeve dame tradicionalno, da po poroki nosijo tako zaročni kot poročni prstan, pa za kraljeve moške nikoli ni bilo tradicionalno, da bi nosili prstan," je pojasnila. "Zato jih princ Philip in princ William ne nosita. Mislim, da ko imaš poroko, ki jo gledajo milijoni, vsi vedo, da si poročen." Princ Harry pa vse od poroke z Meghan Markle rad nosi platinasti poročni prstan, tako kot ona. Meghanin prstan je izdelalo podjetje Cleave and Company iz valižanskega zlata.

"Prstan gospe Markle je bil izdelan iz kosa valižanskega zlata, ki ji ga je podarilo njeno veličanstvo kraljica," so ob zaroki para sporočili iz palače. "Prstan princa Harryja pa je platinast s teksturiranim zaključkom. Oba prstana sta bila izdelana v delavnici Cleave." Tudi Katein prstan je izdelan iz zlata, ki so ga izkopali v severnem Walesu, tako kot prstan pokojne kraljice ter Harryjeve in Williamove matere, princese Diane.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu