Princ William in princ Harry imata vse bolj hladne odnose

Princ William in princ Harry imata vse bolj hladne odnose (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2019

Princ Harry in princ William sta se v zadnjem času precej oddaljila, dobri poznavalci razmer v kraljevi družino pa trdijo, da se njuni konflikti vlečejo še iz časa otroštva.

Odnos med princema Williamom in Harryjem naj bi bil vedno bolj napet, še posebej po tem, ko sta princ Harry in njegova žena Meghan Markle oznanila, da letošnjih praznikov ne bosta preživela s kraljevo družino, čeprav je to kraljeva tradicija. Meghan in Harryja naj bi bolelo, ker nekateri člani kraljeve družine še vedno niso sprejeli Meghan.

Nesoglasja trajajo že od leta 2016, ko je William opozoril Harryja, da se mu z Meghan preveč mudi, kar je vodilo do bolečega razhoda med bratoma. Harry je o svojem odnosu z bratom spregovoril v dokumentarcu Harry & Meghan: An African Journey. "Trenutno sva na različnih poteh, vendar sva brata in vedno bova brata."

Odstop kraljičinega dolgoletnega tajnika je povzročil dodatne težave. Christopher Geidt je gladil odnose med fantoma in preostalo kraljevo družino, zlasti je miril odnose med njima in princem Charlesom, s katerim imata princa zapleten odnos že vse od smrti njune mame princese Diane.

Med fantoma je veliko bolečine in nerešenih vprašanj in če jih ne bosta kmalu rešila, se bo odnos med njima samo še slabšal. Po smrti princese Diane sta se zaradi tragedije brata zelo povezala, toda z odraščanjem in razvojem osebnosti se sinhronost lahko izgubi. Kraljevi vir poudarja, da je vsaka sprememba v odnosu med bratoma zgolj posledica novih poglavij v njunem življenju.

Vendar bo med princema vedno nekaj tekmovalnosti, že zaradi tega, ker je William bodoči kralj. To bi predstavljalo oviro v vsakem odnosu, ker ko si pripadnik kraljeve družine si vsak želi postati kralj, kajne?

Preberite še: Božično darilo, ki me je stalo malo bogastvo (noro smešna zgodbo, ki se je zgodila znanemu Slovencu) ALI Je tudi v Sloveniji prišel čas za uvedbo šolskih uniform v vseh šolah?

Priporočamo