Princ William in vojvodinja Catherine: Ni denarja za smučanje

Vir: Lea
5. 1. 2012

Ja, recesija je udarila na polno. Vse manj si privoščimo in tudi počitnice niso več tako razkošne in pogoste kot nekoč. Vsaj pri večini. Kdo bi si mislil, da bo udarilo tudi po kraljevih palačah.

Na lastni koži sta to občutila mladoporočenca z angleškega dvora, princ William in njegova žena vojvodinja Catherine.

Hm, kaj to pomeni?

Sta se morda preselila v manjše stanovanje na obrobju Londona?

Ne, nič takšnega. Še vedno živita v vsem mogočem razkošju, se naokoli vozita v najboljših avtomobilih in oblačita v najboljša oblačila. Odpovedati pa sta se morala na primer smučanju.

Z dvora so poslali sporočilo, da bi z odhodom na smučanje par svojemu narodu poslal slabo sporočilo. Tako sta božične praznike preživela skupaj s kraljico Elizabeto v Norfolku v dvorcu Sandringham, preostale praznične dneve pa z družino Middleton in Catherinino sestro Pippo.

Predvsem pa je vpliv kraljice Elizabete tako močan, da se morajo ‘mlajši’ vesti tako, kot jim pač veleva. In če je povsod kriza, če si ljudje v Angliji veliko stvari ne morejo več privoščiti, potem se tudi ne spodobi, da bi bili na kraljevem dvoru potratni in bi zapravili goro denarja za smučanje mladega para.

Če gresta William in Catherine na smučanje, so stroški veliki

Spremljajo ju telesni stražarji in tudi nastanitev in celotna oprema, ki jo imata s seboj, niso ravno med cenejšimi. Vsi pa se še spomnijo, da imata William in Catherine lepe spomine na smučanje, saj sta si nekoč tam dala prvi uradni poljub za fotografe, ko sta svojo zvezo razkrila javnosti.

Včasih sta odšla na krajše počitnice med velikonočnimi prazniki. Seveda pa nikoli niso bili to kar neki kraji. Rada smučata v Švici, na primer v mondenem središču Klosters, kamor zahaja veliko kronanih glav z evropskih dvorov. In seveda to veliko stane.

Letos torej smučanja ne bo, vprašanje je, kako bo prihodnje leto.

Priporočamo