Princ William in vojvodinja Kate jezita sosede

Kate in William (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
18. 12. 2013

V majhni vasi in župniji Anmer, ki se nahaja v grofiji Norfolk, je posestvo Anmer Hal, kjer bo drugi dom mlade družine princa Williama. Težave so nastale, ko so se odločili za prenovo hišo.

Ker se jim ni zdelo smiselno, da bi popravili le en del, so se lotili celotne prenove graščine. No, vse skupaj niti ne bi bilo nič spornega, če ne bi lokalnih prebivalcev zmotila barva strehe, za katero so se odločili. Nekaterim se zdi nedopustna in celo preveč vulgarna.

Kraljica jima je hišo na posestvu Sandringham podarila, ker ve, kako oba cenita zasebnost. Na graščini Sandringham pa se od leta 1862 vsako leto zbere kraljeva družina za božične praznike.

Kate in William pa bosta odslej imela tudi svojo hišo poleg, da bosta uživala v intimi. Mladi par želi svoj drugi dom urediti po svoje, kar pa sosedom ni najbolj povšeči. Ko so videli opečnato barvo strehe, za katero sta se odločila, so mnenja, da preveč bode v oči in da je dobesedno prostaška.

Anmer Hal

Po njihovem naj bi s prenovo uničila pridih časa, v katerem je bila graščina zgrajena.

Sezidati naj bi dala tudi nov zimski vrt, posaditi nameravata več visokih dreves, notranjost graščine pa sta tudi že spremenila. V njej mora biti namreč prostor tudi za večje število telesnih stražarjev.

Priporočamo