Princ William in vojvodinja Kate: Odštevanje do rojstva tretjega otroka!

Princ William in vojvodinja Kate: Odštevanje do rojstva tretjega otroka! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
20. 4. 2018

Še nekaj tednov in angleški dvor bo pozdravil še enega svojega člana. To bo tretji otrok za britanskega princa Williama in njegovo soprogo, vojvodinjo Kate.

Bratca ali sestrice se veselita tudi prvorojenca kraljevega para, princ George in princesa Charlotte. Marsikdo pa ne ve, da se bo slednja zapisala v britansko zgodovino, saj je prva ženska naslednica krone, ki bo zadržala svoje mesto v vrsti za britanski prestol. Ne glede na to, ali bo na svet prijokal deček ali deklica, bo dveletna princesa Charlotte namreč ostala četrta v vrsti za britansko krono. Pred njo so dedek Charles, oče William in starejši brat George. Otrok, ki se bo v kratkem rodil, pa bo peti v liniji nasledstva, s tem pa bo princ Harry padel na šesto mesto. Tako bo princesa Charlotte prva v zgodovini, ki bo imela prednost pri nasledstvu krone, tudi če bo njena mama vojvodinja Kate zdaj rodila sina. To je namreč uveljavljeno z zakonom iz leta 2013, ko so ukinili moški primat in princi nimajo več prednosti pred svojimi starejšimi sestrami.

Odštevanje do rojstva

Princesa ne obiskuje istega vrtca kot brat

Zanimivo pa je tudi to, da dveletna princeska Charlotte ne hodi v isti vrtec kot njen štiriletni brat George. Princ je namreč obiskoval vrtec Montessori in vsi so bili prepričani, da bo po njegovih stopinjah šla tudi njegova mlajša sestrica, a se to ni zgodilo. Princ William in vojvodinja Kate sta presenetila vse, ko sta za drugorojenko izbrala zasebni vrtec Willcocks Nursery School, a je zdaj tudi jasno, zakaj. Princ William in vojvodinja Kate namreč menita, da je vrtec, ki sta ga izbrala, bolj primeren za Charlotte in da bo v njem dobro sprejela prvi stik z učenjem. Poleg tega sta bila starša navdušena nad osebjem vrtca in nista kaj dosti razmišljala, preden sta se odločila. Vrtec je prav tako povsem blizu njunega doma, saj je v bližini Kensingtonske palače, le vrata stran od Royal Albert Halla. Tudi George je vrtec začel obiskovati pri dveh letih, a je v nasprotju s sestro imel samo poldnevni program, medtem ko bo Charlotte v vrtcu preživela več časa. Deček je že začel obiskovati šolo, seveda eno od najboljših zasebnih šol, ki stane 23 tisoč dolarjev letno in jo obiskujejo otroci najvplivnejših ljudi v Veliki Britaniji.

Foto: Profimedia

Priporočamo