Princ William in vojvodinja Kate: Službeno bosta obiskala Kanado

Princ William in vojvodinja Kate: Službeno bosta obiskala Kanado (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
7. 9. 2016

Iz Kensingtonske palače so sporočili natančen datum, kdaj bosta princ William in vojvodinja Kate obiskala Kanado. To se bo zgodilo med 24. septembrom in 1. oktobrom. S seboj nameravata vzeti tudi otroka, princa Georgea in princesIz Kensingtonske palače so sporočili natančen datum, kdaj bosta princ William in vojvodinja Kate obiskala Kanado. To se bo zgodilo med 24. septembrom in 1. oktobrom. S seboj nameravata vzeti tudi otroka, princa Georgea in princeso Charlotte.

Obiskala bosta mesta Vancouver, Victoria, Bella Bella, Haida Gwaii in Kelowna v Britanski Kolumbiji ter Whitehorse in Carcross v Jukonu. Najprej se je govorilo, da bo kraljevi par na pot odšel sam, brez otrok, zdaj pa naj bi spremenili načrt in na pot odhajata z malčkoma. Vendar pa na dokončno odločitev še vedno čakamo. Ko bosta William in Kate prispela v glavno mesto Jukona Whitehorse, ju bosta sprejela premier Justin Trudeau in njegova soproga Sophie. Kraljevi par bo sprejel tudi David Johnston, guverner Kanade. Kate in William bosta prvič obiskala gorat predel Jukona. "Tako princ William kot vojvodinja Kate se veselita vnovičnega obiska Kanade. Obiskala sta jo že leta 2011 in ohranila v lepem spominu. Takrat je bilo to njuno prvo skupno potovanje čez lužo po tem, ko sta se poročila," so še zapisali v uradnem sporočilu iz palače.

Če bosta na pot res odšla tudi otroka, bo to za princa Georgea drugo uradno potovanje. Prvič je s staršema odpotoval v Avstralijo in na Novo Zelandijo, ko je imel le osem mesecev. To je bilo leta 2014. Takrat še ni bilo Charlotte, ki se bo zdaj morda prvič podala na pot. Ko sta William in Kate prvič obiskala Kanado, je njun obisk stal okoli milijon funtov, zdaj strokovnjaki ocenjujejo, da bi se stroški lahko povišali na približno 1,4 milijona funtov. Justin Trudeau je kraljevi par povabil tudi zato, ker prihodnje leto Kanada praznuje 150 let obstoja, predvsem pa hoče navezati stike z angleškim dvorom in še zlasti z mladim kraljevim parom.