Princ William je s svojo obljubo princeso Diano spravil v solze

Princ William je s svojo obljubo princeso Diano spravil v solze (foto: Profimedia) Profimedia
23. 7. 2018

Princ William se tudi leta po mamini smrti vsak dan spomni na njo. Že v rani mladosti pa jo je s svojo obljubo spravil v jok.

Princ William je bil star komaj 14 let, ko sta se princesa Diana in princ Charles ločila. Ločitev je za otroke že sama po sebi težka, princ William pa je moral vse to prestajati na očeh svetovne javnosti, kar celoten proces naredi še toliko težji.

Po ločitvi pa je bilo potrebno rešiti tudi naziv, ki ga bo odslej nosila princesa Diana, po poročanju Mirrorja je kraljica Elizabeta želela, da bi imela princesa Diana še naprej enak naziv, princ Charles pa je imel v glavi drugačne ideje in si je želel, da bi ji naziv odvzeli in tako se je tudi zgodilo.

To je Diano še močneje odrinilo od njene družine, kar je pomenilo, da se je morala kraljevim glavam vedno klanjati, tudi princu Harryju in princu Williamu.

A princ William, ki je takrat študiral na Etonu, je svoji mami ves čas stal ob strani v tistih težkih trenutkih, dal pa ji je tudi izjemno lepo obljubo. V knjigi A royal duty je Dianin osebni strežnik Paul Burrell razkril, kaj ji je mali princ William dejal. "Mami ne skrbi, jaz ti bom dal nazaj tvoj naziv, ko bom nekoč postal kralj." Po pisanju Burrella je Diana ob teh besedah planila v jok.

Žal mu je kruta usoda to preprečila, saj je Diana doživela prometno nesrečo s smrtnim izzidom, princ William pa se je kasneje vse slabše razumel s svojim očetom, s katerim ima še danes hladen odnos.