Princ William: Kupuje dom za družino

Vir: Lea
3. 1. 2013

Zdaj je prišel čas, ko bomo v kraljevi rubriki več ali manj pisali o britanskem princu Williamu in njegovi soprogi, vojvodinji Catherine. Lani sta se poročila, zdaj pa pričakujeta naraščaj. Seveda brez zapletov ne gre, zato so časopisi v Britaniji in tudi po svetu polni novic o paru, ki je trenutno najbolj na udaru javnosti.

Princ William naj bi tako z nakupom posesti nekje na Škotskem presenetil svojo soprogo, ki je pred kratkim pristala v bolnišnici, in sicer zaradi slabosti, ki so posledica nosečnosti. Princ je izjavil tudi, da bo storil vse, da bi prestolonaslednika držal čim dlje od oči javnosti. Čeprav mu bo to verjetno težko uspevalo, saj je celotna kraljeva družina nenehno pod drobnogledom in tarča številnih fotografov.

Trenutno je najpomembneje vojvodinjino počutje. Zdravniki so ji namreč diagnosticirali hyperemesis gravidarum. Gre za zelo hude jutranje slabosti, zaradi česar naj bi hrano prejemala skozi cevko ali pa bi celo dobivala infuzijo. Nekatere izmed žensk s podobno diagnozo so tako bruhale, da so jim celo počili bobniči v ušesih, pravijo zdravniki.

Tisti, ki so dnevno v stiku z vojvodinjo, bodo morali pač upoštevati določena pravila oziroma nasvete. Kate naj se ne bi zadrževala v bližini kuhinje, saj bi vonj hrane lahko sprožil slabost. Prav tako naj bi se tisti, ki bodo z njo, izogibali uporabi parfumov in toaletnih vodic. Vse to namreč vpliva na slabost. Bolezen, ki jo ima Kate, se običajno pojavi pri ženskah, ki so noseče z dvojčki, zato nekateri špekulirajo, da bo kraljevi par mogoče dobil celo dva otroka naenkrat.

Najbolj pa seveda odmeva neprijeten dogodek, ki sta ga zakuhala voditelja avstralske radijske postaje 2Day, Mel Greig in Michael Christian, ki sta s prevaro od medicinske sestre izvedela podrobnosti o nosečnosti. Izdajala sta se namreč za kraljico Elizabeto II, in princa Charlesa ter prelisičila nesrečno Jacintho Saldanha. Ko je izbruhnil škandal, se ženska očitno ni mogla sprijazniti z mislijo, da je bila tako zelo naivna, in je storila samomor.

Nesrečna voditelja sta se opravičila užaloščeni družini, možu in dvema otrokoma, ki jih je medicinska sestra pustila za seboj. Sin ima 16 let, hči pa 14. Svojo mamo seveda neizmerno pogrešata in sploh ne dojemata, zakaj se je tragedija pravzaprav pripetila. Na radijski postaji so seveda takoj ukinili oddajo in oznanili, da bodo prihodek od reklam, približno pol milijona evrov, podarili družini, da bi vsaj malo omilili tragedijo.

Radijska voditelja sta na robu živčnega zloma in sta oba že tudi poiskala pomoč psihiatra. Niti v sanjah si nista mogla predstavljati, da bo nedolžna šala šla tako daleč. Poleg vsega pa jima lahko tudi sodijo, saj je v Avstraliji nezakonito nekoga posneti in ga potem javno predvajati.

Priporočamo