Princ William nadaljuje delo princese Diane: Svoje otroke uči o pomembnih temah

Princ William in Kate Middleton na dan uradne zaroke. Na njeni roki se bohoti prstan princese Diane. (foto: Profimedia Profimedia, Press Association) Profimedia Profimedia, Press Association
18. 12. 2019

Britanski princ William je razkril, da svoje otroke skuša učiti o temah, ki so bile zelo pri srcu njegovi mami, princesi Diani.

Razkril je, da so med njimi tudi težave, s katerimi se soočajo brezdomci. V neki oddaji na britanski televiziji je dejal, da skupaj z ženo, vojvodinjo Kate, svoje otroke (Georga, Charlotte in Louisa) učijo o brezdomstvu in revščini, kar se jima zdi velika težava današnjega časa.

Med obiskom humanitarne organizacije The Passage, ki ima sedež v Londonu, je princ William kuhal čaj za ljudi, ki so v stiski. Ob tem se je spomnil tudi svojega prvega obiska te organizacije.

"Šlo je za enega prvih krajev, kamor sem prišel. Imel sem morda osem, devet let, nekaj takega. To se me je globoko dotaknilo. Moja mama je vedela, kaj naj dela s to organizacijo, s temi ljudmi. Dojela je, da je zelo pomembno, da ko odrastete, še posebej v življenju, kakršno je naše, dojamete, da se življenje dogaja zunaj zidov palače," pravi princ. Dodal je, da so vsi trije njegovi otroci zelo zainteresirani za tovrstne težave.

Priporočamo