Princ William ni pričakoval, da bo zaradi te poteze doživel čisti kaos

4. 7. 2024
Deli

Princ William je kot vse kaže slabo presodil celotno situacijo.

Potem ko je bila tudi princesa Anne nedavno nujno hospitalizirana in je morala odpovedati vsa svoja vnaprej načrtovana pojavljanja, se je pokazalo, da vizija princa Williama o zmanjšanju monarhije in njenih delovnih članov ni ravno uspešna, saj je v primeru bolezni ali smrti težko narediti zamenjave. Prihodnost monarhije je v veliki meri odvisna od njenega izgleda, zato ne preseneča, da princ William, kot bodoči britanski vladar, pripravlja načrte, da bi bil, ko pride čas, popolnoma pripravljen.

Njegova vizija zmanjšanja števila delovnih članov kraljeve družine in zožitve monarhije, kar je začel tudi njegov oče, kralj Karel, se je izkazala za slabo, še posebej po tem, ko je bila kralju diagnosticirana rakava bolezen, prav tako Williamovi ženi Kate Middleton, nato pa je v bolnišnici pristala še princesa Anne.

Čeprav kraljevi biograf Christopher Andersen meni, da sta Kate in William dejansko postala stebra, na katerih temelji prihodnost monarhije, so izredne razmere porušile celotno statiko. Že dolgo je znano, da ima princ William lastno vizijo o zmanjšani monarhiji, vendar se je zdaj pokazalo, da takšna vizija prinaša velik pritisk nanj in na njegovo družino.

"Če se kdorkoli od njih zboli, se lahko celotna stvar zruši. V tem trenutku je Kate najbolj ranljiva in saj še vedno bije bitko z rakom. Le čas bo pokazal, ali bo zmogla vse to prenesti,"' je pojasnil Andersen. Preprosta resnica je, da se kraljeva družina ne more več omejiti le na nekaj najljubših članov, ne da bi tvegali, da se bo vse povsem ustavilo. Več kot 70 let so Windsorji imeli dolgoživost na svoji strani. Kraljica Elizabeta je doživela 96 let, njen mož, princ Philip, pa je doživel 99 let in postal najdlje živeči moški v zgodovini kraljeve družine.

Kraljico mati je denimo pila svoj najljubši gin vse do konca in doživela skoraj neverjetnih 101 let. Zdelo se je, da ni potrebe po spremembah, saj so se starejši člani kraljeve družine zdeli skoraj nesmrtni, medtem ko so tri generacije bodočih monarhov čakale na svoj trenutek. Nedavni dogodki so pokazali, da družina ni tako nedotakljiva in nesmrtna, kot se je morda zdelo. "Težko je kriviti uslužbence palače, ker niso imeli načrta za soočanje s sočasnimi diagnozami raka pri kralju Karlu in princesi Kate, še manj pa za zanemarjanje tako dragocene stranske igralke, kot je kraljeva princesa. Zdi se, da domači ekipi zmanjkuje možnosti," je jasen Andersen.

Preberite še:

Konec ljubezeni: Je mogoče, da se ločuje tudi ta zelo znani par? To je vse kar vemo!