Princ William razkril najbolj grozljivo izkušnjo v življenju in odkrito spregovoril o svojem trpljenju

Princ William razkril najbolj grozljivo izkušnjo v življenju in odkrito spregovoril o svojem trpljenju (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2020

V nasprotju s svojim bratom Harryjem velja princ William za osebo, ki je v javnosti pogosto zelo zadržana, ko gre za izkazovanje čustev ali pa za pogovor o njih.

A tokrat je presenetil vse in med snemanjem dokumentarnega filma z naslovom Football, prince William and our mental health, ki govori o duševnih stiskah športnikov, z osebno zgodbo pokazal, kako pomembno je tudi za moške, da si ob takih stiskah poiščejo pomoč. BBC-jev dokumentarec skuša moški del populacije spodbuditi k skrbi za duševno zdravje, pri tem pa sodeluje tudi princ William.

V pogovoru z nekdanjim nogometašem Marvinom Sordellom, ki je tudi sam odraščal brez očeta, je William spregovoril o veliki travmi njegovega življenja - o izgubi mame, princese Diane, ki je umrla v tragični prometni nesreči.

Med drugim je dejal, da ko oseba preživi tako travmatično izkušnjo, kot je smrt starša, to težko preboli. Občutki, ki so posledica tega, se vedno znova vračajo. Omenil je še, kako pomembna je podpora najbližjih - William jo je našel pri svoji soprogi, vojvodinji Kate. Zanjo je odkrito dejal, da mu je pogosto pomagala skozi težke trenutke. Ob njej se je naučil izražati čustva, ki niso vedno prijetna in lepa.

Princ William se zaveda svoje odgovornosti, ko gre za ozaveščanje o duševnem zdravju. Tema, o kateri je spregovoril, je zanj zelo boleča, zato je to dejanje toliko bolj občudovanja vredno.