Princ William razkril skrivnost, s katero je marsikoga presenetil

Princ William razkril skrivnost, s katero je marsikoga presenetil (foto: Profimedia) Profimedia
9. 6. 2020

Tudi William ni nobena izjema, ko je treba presenetiti javnost.

Ampak ne s škandali - je eden od tistih članov kraljeve družine, ki se je nekako še najbolj izognil temu, čeprav so mu bili paparaci nenehno za petami. Tudi v mladih dneh, ko se je začel videvati s svojo sedanjo soprogo Kate Middleton, nista ravno slovela po tem, da bi zakuhala kakšen zelo hud škandal. Razen takrat, ko sta se za nekaj časa razšla, a to je že druga zgodba.

Zdaj pa je William razkril skrivnost, ki je marsikoga presenetila. V času karantene je namreč anonimno delal na telefonski liniji in z nasveti pomagal ljudem, ki so čutili psihične težave. Sicer ni nobena skrivnost, da William pogosto javno govori o duševnem zdravju - spregovoril je tudi o svojem boju z anksioznostjo.

Ker sam dobro ve, kako je, ko potrebuješ pomoč, je na telefonski liniji skušal pomagati vsem, ki so potrebovali besede podpore. A pred tem se je udeležil posebnega treninga v organizaciji, ki se ukvarja z duševnim zdravjem. Tudi njegova soproga Kate je se je izkazala kot prostovoljka, a malce drugače: preko videa se je pogosto pogovarjala z drugimi starši o prigodah, s katerimi se je v času samoizolacije soočala kot mama. To je bilo zagotovo v pomoč marsikateremu staršu, ki se je znašel v podobnih dilemah.

Priporočamo