Princ William s sinom prvič obiskal Dianin grob

Diana bi imela 51 let in bila bi enkratna babica. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
6. 9. 2013

Za britanskega princa Williama in njegovo soprogo, vojvodinjo Kate, se je z rojstvom malega Georgea, ki bo nekoč zasedel britanski prestol, zagotovo začelo novo obdobje v življenju. Žal pa srečnih trenutkov ne morejo deliti s pokojno princeso Diano ...

Princ William velikokrat pove, kako zelo pogreša svojo pokojno mamo, princeso Diano, ki je tragično umrla v prometni nesreči. "Z bratom jo zelo pogrešava in ne mine dan, da ne bi pomislil nanjo," priznava princ. Poleg tega si želi, da bi njegovi otroci vedeli, kako izjemna ženska je bila njihova babica, ki je žal nikoli ne bodo mogli spoznati.

In prav zato je na 16. obletnico smrti nesrečne princese William skupaj s soprogo in sinom Georgeem obiskal posest Althrop, kjer je Diana tudi pokopana. Na njenem pogrebu, ko je imel princ William komaj 15 let, je obljubil, da bo šel po poti, ki mu jo je pokazala mati, in da ji bo vedno v ponos.

Do zdaj je to obljubo držal in verjamemo, da bi bila danes Diana zelo ponosna nanj. Ob tej priložnosti je mali princ spoznal tudi Dianinega brata Charlesa, s katerim sta tako William kot Harry ostala v dobrih odnosih. Da je Diana še vedno pomemben del življenja njenih sinov, je William dokazal leta 2010, ko se je zaročil s Kate Middleton (31).

Dan, ko jo je najbolj pogrešal

Takrat ji je namreč na prst nataknil  zaročni prstan, s katerim je nekoč princ Charles zaprosil Diano. O svojih občutkih glede izgube mame William ne govori pogosto, a kadar se razgovori, je zelo iskren. Pravi, da je bil dan, ko se je poročil s Kate, zagotovo eden srečnejših v njegovem življenju in dan, ko je verjetno najbolj pogrešal navzočnost svoje mame.

"Na dan, ko sem se poročil, sem najprej pomislil na to, kako fantastično bi bilo, če bi bila moja mama lahko poleg mene," je iskreno priznal William. In lahko si samo mislimo, kako zelo jo je šele pogrešal, ko se mu je rodil sin George. Diana bi imela 51 let in bila bi enkratna babica.

Prav Kensingtonska palača, kamor se bo mlada družinica kmalu preselila, je zadnje mesto, kjer je princ William nazadnje videl svojo mamo. Po njeni smrti so jo pokopali na otočku Oval, ki je na posesti, kjer je Diana preživela svoje otroštvo. Družina Spencer, kot se je pred poroko pisala tudi Diana, živi tam od 16. stoletja.

Še več fotografij vas čaka v novi številki revije Story, kjer pišemo tudi o novih namigih, ki je britanska policija dobila o princesini smrti.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 37/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 37/2013

Story Story 37/2013, od 04. 09. 2013