Princ William se je moral soočiti z dejstvi: Ali bo šel k vojakom ali se bo poročil s Kate!

Princ William in Kate Middleton na dan uradne zaroke. Na njeni roki se bohoti prstan princese Diane. (foto: Profimedia Profimedia, Press Association) Profimedia Profimedia, Press Association
23. 10. 2019

Princ William in vojvodinja Kate Middleton sta poročena od leta 2011 in imata tri otroke: sinova Georgea in Lousa ter hčerkico Charlotte.

Zdaj se zdi, da sta srečna in zadovoljna s svojim življenjem, čeprav jima slednjega odreja protokol, ki se ga kot člana britanske kraljeve družine morata držati. A njuna sreča ni samoumevna, izgradila sta si jo sama.

To se je izkazalo v časih pred poroko, ko je princ William dobil ultimat - ali se bo poročil s Kate in si začel ustvarjati družino, ali pa si bo vzel več mesecev pavze in šel v vojsko. Takrat je bil namreč častnik, ki so mu zavrnili prošnjo, da bi živel s svojim dekletom. "Vedel je, da bi bilo obema lažje, če bi se poročila, a še njegovi bližnji prijatelji niso vedeli, kako se bo odločil," je tedaj dejal vir iz kraljeve palače.

Glede na dejstvo, da je moral v vojsko, ne bi mogel živeti s Kate, dokler nista poročena, tako da ona ne bi mogla odpotovati z njim na služenje vojske v bazo Bovington, saj z vojaki lahko živijo samo njihove žene. Kljub vsem preizkušnjam, ki ju je pred par postavilo življenje, sta ostala skupaj. Princ je bil v vojski sedem let. Leta 2013, ko sta se poročila, je napovedal, da bo izstopil iz vojske in se posvetil družini. To je tudi naredil.

Priporočamo