Princ William se je pošteno sprl z očetom Charlesom, preverite, kaj je bil razlog za to

Princ William se je pošteno sprl z očetom Charlesom, preverite, kaj je bil razlog za to (foto: Profimedia) Profimedia
10. 2. 2021

Od očeta je zahteval, naj uniči stvari, ki jih je podedoval od svoje prababice, kraljice Victorie.

Tako William kot Charles slovita kot tista člana kraljeve družine, ki si močno prizadevata za ohranitev okolja in ogroženih živalskih vrst, a prav slednje je nekaj, kar je bilo v preteklosti boleča točka njunega spora.

Vir s kraljevskega dvora je namreč zatrdil, da je princ William v preteklosti od očeta zahteval, naj uniči 1.200 artefaktov, izdelanih iz slonovine. Gre za zbirko, ki jo je Charles podedoval od svojih prednikov, začenši s prababico Victorio.

Princ William je namreč hotel, da kraljeva družina s tem dejanjem svetu pokaže, da je treba enkrat za vselej končati ilegalno trgovanje z živalmi, ki so ogrožene. A njegov oče se na to željo ni odzval, še več, mislil je, da je zahteva "nora."

Charles jo je zavrnil, zato je med očetom in sinom prišlo do hudega prepira. Charles je Williamovo zahtevo označil za "naivno", nato pa je zanikal vse, kar je William o tej temi razkril novinarjem. Vir, ki se je razgovoril za spletno stran entertaintimes.com, pravi, da ne ve, kaj se je na koncu zgodilo z zbirko. Novinarji so Charlesa še pozneje spraševali o tej temi, a on je ni hotel komentirati.

Princ William je sicer svoje čase veljal za upornika (sicer manjšega, kot je bil njegov mlajši brat Harry), ki je znal izzivati očeta in izražati dvome o njegovih stališčih.

Priporočamo