Princa Charlesa je močno razjedalo ljubosumje, ker je bila Diana tako zelo priljubljena pri ljudeh

Princa Charlesa je močno razjedalo ljubosumje, ker je bila Diana tako zelo priljubljena pri ljudeh (foto: Profimedia) Profimedia
11. 8. 2018

Princ Charles nikoli ni bil kaj prida popularen pri britanski javnosti, v zadnjem času pa se na Otoku komaj kdo spomni nanj.

Kljub temu, da je princ Charles tisti, ki bo nekoč na prestolu nasledil svojo mamo, kraljico Elizabeto II, ga britanska javnost nikoli ni prav preveč oboževala. Ko se je poročil s princeso Diano, je bilo hitro jasno, da bo Diana osvojila britanska srca, kaj hitro pa je postala najbolj priljubljena članica na kraljevem dvoru.

Tudi po njeni smrti priljubljenost princa Charlesa ni kaj dosti zrasla. Najprej sta v ospredje prišla princ Harry in princ William, kasneje Kate Middleton in nato princ George, princesa Charlotte in princ Louis, zdaj pa je izjemno priljubljena tudi Meghan Markle.

Princ Charles je kmalu po njuni poroki leta 1981 prišel do grenkega spoznanja, da na Otoku nikoli ne bo tako zelo priljubljen, kakor princesa Diana. Princesa Diani je bila iz dneva v dan bolj priljubljena, kmalu pa je postala celo najbolj fotografirana oseba na vsem svetu in je svojega moža povsem zasenčila.

Princ je bil vse bolj ljubosumen, po njeni smrti pa se njegovo ljubosumje ni končalo. Dolgo časa ni prenesel, da sta princ William in Kate Middleton pri britanski javnosti tako zelo priljubljena.

V biografiji 'Prince of Wales, Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles', avtor Tom Bower zatrjuje, da se Charles počuti izoliranega in da čuti, da sta dala princ William in Kate Middleton prednost njenim staršem. Še posebej ga je bolelo, ker sta se William in Kate lani odločila, da bosta božič raje preživela s Katino družino namesto, da bi bila s kraljevo družino. "Charles vidi, da sta Kate in William velike zvezde in da je znova padel v drugi plan."

Priporočamo