Princa William in Harry: Odnosi med njima še nikoli niso bili tako slabi, za tem naj bi stala Meghan

Tu sta spregovorila o ameriških volitvah, čeprav člani kraljeve družine ne smejo dajati političnih izjav. A nista več njuna člana. (foto: Foto: Time) Foto: Time
Vir: Story
21. 11. 2020

Marsikdo na Otoku je prepričan, da to res drži. Da je Meghan uročila princa Harryja, ga sprla z bratom in prepričala, da se je z njo in sinom preselil v Ameriko …

Verjetno nikdar ne bomo zagotovo vedeli, kaj je bil pravzaprav glavni vzrok, da se je princ Harry tako postavil po robu svoji družini in naredil nekaj potez, ki jih nihče ni pričakoval. Zlasti ker sta bila z bratom vedno tako povezana. Ko sta se šolala za pilota helikopterja, sta celo skupaj najela hišo in navdušila vse, da se tako dobro razumeta. A razkol med bratoma, ki se je zgodil po tem, ko sta princ Harry in Meghan obrnila hrbet kraljevemu dvoru, naj bi bil vsak dan večji.

Tako vsaj trdi zgodovinar Robert Lacey (76), sicer tudi svetovalec pri Netflixovi seriji The Crown in avtor knjige Boj bratov. Dobro je preučil odnose med kraljevima bratoma in trdi, da nikoli še niso bili tako slabi, kot so zdaj.

Harry in Meghan

Največji povod za prepir med bratoma naj bi bilo dejstvo, da je princ William za rojstvo svojega nečaka Archieja izvedel takrat kot preostali svet. Meghan je rodila v bolnišnici in po nekaj urah so jo z dojenčkom prepeljali domov. Šele osem ur pozneje je britanska javnost dobila informacijo, da Meghan odhaja v porodnišnico. In pozneje tistega popoldneva, natančneje 6. maja lani, so objavili, da je rodila zdravega dečka. Takrat sta novico izvedela tudi William in Kate. Že prej je bil William prepričan, da se Meghan obnaša kot primadona, to pa naj bi prelilo kapljico čez rob.

Lacey pravi, da so bili vsi prepričani, so se zdrahe na dvoru končale po tistem, ko sta se ločila prinčeva starša, pokojna Lady Diana in princ Charles. A očitno to ne drži. "Tako William kot Harry pravita, da sta psihično še vedno občutljiva, čeprav stabilna. Dejstvo pa je, da sta na različne načine prenašala ločitev staršev in pozneje tragično smrt princese Diane," pravi Lacey.

Če pogledamo le izbiro življenjskih sopotnic. Kraljica Elizabeta II. je na primer bodočega kralja, princa Williama (38), pripravila do tega, da je izbral primerno sopotnico svojemu stanu. "Poglejte samo dejstvo, da od takrat, ko je William na univerzi spoznal Kate, jo je pustil čakati kar devet let, da je postala njegova soproga, vmes pa so jo dodobra pripravili na vlogo, ki jo čaka. Harry pa je iz zgodbe svojih staršev potegnil prepričanje, da na pol dogovorjene zveze nimajo lepe prihod­nosti," razmišlja avtor knjige.

Meghan

Trdno je bil prepričan, da ne bo ponovil napake staršev in se bo sam poročil iz ljubezni. "Mislim, da je velika tragedija, ker Harry in Meghan nista več člana kraljeve družine. Ker se v Buckinghamski palači preveč ozko držijo vseh pravil, so menili, da bo status Harryja in Meghan kot nekakšnih kraljevih rock zvezdnikov zasenčila Williama in Kate. Vsi so bili prepričani, da se bo Harry poročil s kakšnim lepim dekletom, ki ji bo ime Annabel ali Henrietta, in bo živel na deželi. No, on pa je našel samozavestno Američanko, ločeno po vrhu, ki razmišlja s svojo glavo. Meghan, ki se ni želela pokoriti okorelim pravilom dvora."

Najprej je sicer mislila, da se bo lahko vklopila in bo živela svoje moderno življenje, a žal ni bilo tako. Princ Harry je bil v bistvu zelo presenečen, ker ne brat William, ne oče, princ Charles, ne babica, kraljica Elizabeta, niso odreagirali drugače. In zadnje upanje, da bi se stvari obrnile na bolje, je bilo ob lanskem božičnem kraljičinem nagovoru. V ozadju ni imela več fotografije Meghan, Harryja in njunega sina Archieja. "Koga ima kraljica na sliki, kaže na to, kdo je pri njej v nemilosti …"

Meghan

Marca prihodnje leto bo kraljeva družina ponovno preučila Megxit. Kraljica verjetno še vedno upa, da se bosta Harry in Meghan vrnila domov. Ampak Lacey opozarja, da se mu zdi, da so možnosti za pomiritev zelo majhne.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story