Princa William in Harry se tudi uradno razhajata!

Princa William in Harry se tudi uradno razhajata! (foto: Profimedia) Profimedia
18. 2. 2019

Najbolj znana brata na svetu, princa William in Henry, naj bi v prihodnjih tednih uradno razdelila dolžnosti in osebje ter vse, kar sta doslej imela skupnega. Pred rojstvom Harryjevega prvega otroka bosta tako obe družinici šli vsaka po svoji poti.

Družini bosta poslej imeli vsaka svoje dolžnosti in obveznosti, ki so jih člani v minulih letih prevzeli od kraljice Elizabete. Oba princa si bosta morala razdeliti tudi osebje, ki je doslej bilo skupno.

Britanski časnik The Times trdi, da imajo tudi pisni dokaz o uradnem razhodu skupnega gospodinjstva dveh bratov. To naj bi bil rezultat čedalje večjih razlik v obveznostih princa Williama in princa Harryja. Britanski mediji ob tem še ugibajo, da se bodo verjetno zmanjšale napetosti med princema in njunima ženama, o čemer se je v minulih mesecih veliko govorilo.

Veliko vprašanje naj bi tako predstavljala delitev PR ekipe, ki je imela pomembno vlogo, še posebej zato, ker je bila kraljeva palača v zadnjih mesecih tarča kritik zaradi Meghan Markle. Obema bratoma že nekaj let svetuje ameriški PR strokovnjak Jason Knauf, ki je že zavrnil govorice, da se bo osredotočil izključno na Williama in Kate.

Sicer pa Meghan in Harry še živita v Nottingham Cottageu, ki se nahaja v sklopu Kensingtonske palače. Ob rojstvu otroka se bosta preselila v hišo Frogmore Cottage na posestvu Windsor, ki jima jo je za poročno darilo dala kraljica Elizabeta. Hiša je še v fazi obnavljanja, par pa naj bi se vanjo preselil v aprilu.