Princesa Ana razkrila vse podrobnosti zadnjih 24 ur življenja kraljice Elizabete II

Princesa Ana razkrila vse podrobnosti zadnjih 24 ur življenja kraljice Elizabete II (foto: Profimedia) Profimedia
16. 9. 2022

Princesa Ana je bila ob svoji mami, kraljici Elizabeti ves čas, vse do smrti in zdaj je na dan prišlo, kako je bilo videti kraljičinih zadnjih 24 ur.

Pred nekaj dnevi so vsi štirje otroci kraljice Elizabete na procesiji hodili za njeno krsto. 

Štiri dni po kraljičini smrti so njeni otroci Kralj Karel III., princesa Ana, princ Andrew in princ Edward krsto pospremili do katedrale sv. Gilesa.

Sedaj se je oglasila princesa Ana in podala uradno izjavo ob smrti njene matere.

"Imela sem srečo, da sm bila ob svoji najdražji mami njenih zadnjih 24 ur življenja," je začela čustven zapis.

"V čast in privilegij mi jo je bilo spremljati na njeni zadnji poti. Bila sem priča ljubezni in spoštovanja, kar je bilo hkrati ponižujoče in dvigujoče. Vsi si bomo delili edinstvene spomine. Zahvaljujem se vsakemu, ki je del naše izgube. Morda smo se spomnili, koliko njene prisotnosti in prispevka k naši nacionalni identiteti smo jemali za samoumevno. Prav tako sem hvaležna za podporo in razumevanje mojega dragega brata Charlesa, ki je sprejel dodatne odgovornosti monarhije.

Moji mami, kraljici, hvala."

In kako so bili videti njuni skupni zadnji trenutki?

V javnost je prišla informacija, da je z njo konec tedna preživel duhovnik Greenshields, ki je imel z njo, valižanskim princem in kraljevo princeso Ano kosilo in večerjo.

Dejal je, da je bilo njeno veličanstvo polno zabave in življenja ter da si ni niti mislil, da je hudo bolna.

"Bil je fantastičen obisk. Njen spomin je bil naravnost neverjeten in bila je res polna zabave. Zame je bil velik šok, ko sem izvedel, da je hudo bolna, saj je bila čez vikend v neverjetno dobri formi," je dejal.

Razkril je še, da je bil presenečen nad njenim dobrim spominom: "Bila je življenje in duša stvari. Zelo osebno mi je govorila o svojem času tam, ko je bila še otrok, govorila je o svojih konjih iz preteklosti, poimenovala jih je izpred 40 let, imenih ljudi in krajev. Bila je prav izjemna."

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Cosmopolitan.si