Zdaj je o princesi Anni na dan prišlo tisto, kar so mnogi že nekaj časa šepetali

18. 12. 2023
Deli
Zdaj je o princesi Anni na dan prišlo tisto, kar so mnogi že nekaj časa šepetali (foto: Profimedia)
Profimedia

Kdo je letos oddelal največ nalog v britanski kraljevi družini?

Britanski mediji so tudi letos poročali, kdo je najbolj delaven član kraljeve družine. Uvrstitev na vrh lestvice je malo koga presenetila, saj je že tretjič zapored absolutna zmagovalka princesa Anne, ki ima za seboj 457 opravljenih nalog. A letos se ji je močno približal drugouvrščeni kralj Karel (425 opravljenih nalog).

Luka Dončić o Gabrieli zdaj povedal tisto, kar so mnogi čakali že ves čas in tukaj so podrobnosti

V uradni evidenci dolžnosti, ki so jo opravljali člani kraljeve družine, Court circular, je zapisano, da je imel le 32 angažmajev manj kot njegova sestra. Razlika je v tem, da so vsi njegovi javni nastopi namenjeni podpreti delovanje društev in projektov, katerih pokrovitelj je, medtem ko je njegova dve leti starejša sestra marsikatero nalogo opravila brez medijske podpore.

"Je neustavljiva, pogosto opravlja več obveznosti v enem dnevu," je povedal Dickie Arbiter, strokovnjak za britanske kraljeve družinske odnose in nekdanji tiskovni predstavnik kraljice Elizabete II. (od 1988 do 2000), poroča People. Po drugi strani sta imela po izračunu podjetja Reboot SEO lani oba manj zadolžitev: princesa Anne 214, kralj Karel pa 181 v podporo združenjem in projektom, ki jih podpirajo. Skratka, oba sta podvojila javno delo in dala zgled drugim članom kraljeve družine.

Profimedia

Na seznamu za princeso Anne in kraljem Karlom sledijo kraljev mlajši brat, princ Edward (297 nalog), kraljica Camilla (233 opravljenih nalog) in Edwardova žena Sophie, vojvodinja Edinburška (219 nalog). Medijsko izpostavljeni zakonski par, princ William in valižanska princesa Kate, sta imela v povprečju eno ali dve nalogi na teden, saj vzporedno z obveznostmi v kraljevi družini vzgajata tri otroke: desetletnega princa George, osemletno princeso Charlotte in petletnega princa Louisa. Povedati je treba tudi, da je Kate letos opravila 128 javnih nastopov.

Princ William je letos začel s projektom Homewards: petletnim lokalnim programom, katerega cilj je odpraviti brezdomstvo s sredstvi fundacije in pomočjo lokalne skupnosti. Njegova žena Kate je začetnica pobude, ki spodbuja delo z otroki v zgodnjem otroštvu. Morda nista tako aktivna kot princesa Anne, vendar njune pobude prinašajo oprijemljive spremembe na bolje v skupnostih, ki potrebujejo njihovo pomoč.

Preberite še: Kraljica Maxima oblekla takšno večerno obleko, kot jo pri Kate Middleton verjetno nikoli ne bomo doživeli

Bonus video: Borut Pahor je v podkastu Mastercard navdiha tokrat gostil Valentino Turcu, ki jo je uvodoma predstavil kot veliko umetnico, izjemno baletno plesalko, priznano koreografinjo in zelo iskano oblikovalko giba: "Za svoje delo je prejela tako rekoč vse strokovne in umetniške nagrade ter priznanja, pred kratkim, ob 30-letnici ustvarjanja, tudi državno odlikovanje ene od svojih dveh domovin, Romunije. Kot ustvarjalka je ustvarila nov mejnik v odličnosti klasičnega baleta v sodobnem času, po njenih premierah se govori o prekipevajoči strasti, neskončnem znanju, vratolomnih potezah in čisti ekstazi. Rekel bi, da je Valentina Turcu v baletu to, kar je Luka Dončić v košarki, in vse to je zelo navdihujoče."

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu