Princesa Beatrice je bila lani na počitnicah kar 18-krat

Princesa Beatrice je bila lani na počitnicah kar 18-krat (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
12. 1. 2017

Britanska princesa Beatrice živi življenje na veliki nogi. Ne ozira se na pikre pripombe, da v teh časih preveč zapravlja, in tudi počitnice si rada privošči.

Lani so se razpisali o tem, da si je privoščila kar 18 počitnic, od smučanja v mondenih zimskošportnih središčih do pohajkovanja po toplih krajih, kot so Karibi, v Abu Dabiju si je ogledala dirko formule 1 in še bi lahko naštevali. Tokrat pa sta se obe s sestro znašli sredi spora med očetom, princem Andrewem, in njegovim bratom, princem Charlesom, glede tega, kje naj bi princesi stanovali in kakšen naj bi bil njun položaj. Poleg tega se je Andrew vtaknil tudi v to, kakšen naziv naj bi imeli princesini bodoči možje. Zahteva namreč, da imajo naziv vojvoda. Princ Charles seveda temu nasprotuje, tako da je morala vmes malce poseči celo kraljica, ki pa pri svojih 90 letih verjetno prej razmišlja o čem drugem. Je pa res, da je Beatrice veliko bolj razsipna od sestre.

Samo lani je preletela več kot 110 tisoč milj z letalom, medtem ko jih je Eugenie le nekaj več kot 44 tisoč. Beatrice je bila recimo kar 18-krat na počitnicah, Eugenie pa devetkrat. Zdi se, kot da mora mladenka obiskati prav vse mondene dogodke, od teniških turnirjev, tednov mode do dirk formule 1 ... Vmes pa se je treba tudi odpočiti in praznovati rojstni dan prijateljev in prijateljic pa skočiti na kakšno poroko. Res je težko življenje, če imaš toliko prijateljev in si tako zelo priljubljen in imaš seveda povrhu vsega še naziv princesa. Beatrice je svojo bolj divjo nrav podedovala po mami, vojvodinji Fergie, ki kraljici Elizabeti II. nikoli ni bila preveč všeč. Za svojega sina, princa Andrewa, si je želela bolj umirjeno nevesto in manj razsipno. A očitno je Beatrice prav taka kot nekoč njena mama, princesa Eugenie pa je bolj umirjena. Tisti, ki budno spremljajo vsak princesin korak, so preračunali, da je samo za počitnice zapravila več kot 300 tisoč funtov, in v medijih so jo poimenovali kar kraljica potovanj. Sama se na to ne ozira preveč in lepo še naprej vandra po svetu.