Princesa Beatrice: Po 10 letih konec ljubezni

Princesa Beatrice: Po 10 letih konec ljubezni (foto: p) p
22. 8. 2016

Princesa Beatrice je žalostna, saj se je po desetih letih razšla s fantom Davom Clarkom. Razlog naj bi bilo nesoglasje, ali naj se poročita ali ne. In nato sta se skupaj odločila, da je bolje, če se razideta.

Nekoč so vsi še upali, da se bliža naslednja velika kraljeva poroka, med vnukinjo kraljice Elizabete II., princeso Beatrice (27), in njenim takrat še izbrancem Davom Clarkom (32). Par naj bi se razšel že pred mesecem dni oziroma naj bi si takrat dala nekaj časa, a sta se nato le odločila, da je bolje iti vsak svojo pot.

Princesina družina, skupaj z mamo vojvodinjo Fergie, princem Andrewem in sestro Eugenie, naj bi bila povsem v šoku, saj česa takega niti v sanjah niso pričakovali. Vojvodinja Fergie naj bi celo izjavila, da ima občutek, kot bi izgubila lastnega sina, kar naj bi Dave zanjo bil. Beatrice in Dave sta bila skupaj dlje, kot traja marsikateri zakon, zato je začudenje vseh še toliko večje.

Niso vsi žalostni

Preostali člani kraljeve družine naj ne bi bili tako zelo žalostni oziroma presenečeni, da se je to razmerje končalo. Krožijo namreč govorice, da Beatricin bratranec, princ William, nad Davom že od vsega začetka ni bil niti malo navdušen. Celo na svojo poroko leta 2011 ga ni želel povabiti. Zdel naj bi se mu nediskreten in neprimeren partner za princeso in za celotno kraljevo družino.

Pritiski za poroko

Lani po rojstvu princese Charlotte, ki je Beatrice porinila na sedmo mesto v vrsti za prestol, so se pojavili pritiski, da bi se morala z Davom poročiti. Sedmo mesto v vrsti pomeni, da ji ni treba več prositi kraljice za dovoljenje, ali se lahko poroči. Kraljica bi verjetno do neke mere upoštevala nasvet oziroma namige princa Williama. Samo prvih šest v vrsti za kraljevi prestol mora po izbiri partnerja za dovoljenje o poroki prositi kraljico. In tako so vsi pričakovali, da bo Dave zaprosil Beatrice, kar pa se ni zgodilo. Princesa je čakala leto dni po rojstvu Charlotte, potem pa je očitno dala zaročencu ultimat. In tako naj bi se dogovorila, da če ne bo poroke, nima smisla, da sta še vedno par. In njune poti so se razšle.

Še vedno v stikih

To, da sta se razšla, pa ne pomeni, da Dave in Beatrice nimata več stikov. Nasprotno, dostikrat se slišita ter se tu pa tam dobita na kosilu. Nemalokrat pa svoj razhod imenujeta 'pavza', čeprav za zdaj ni nobenih znakov, da bi se v bližnji prihodnosti par pobotal. Lani je Beatrice nenehno stala Davu ob strani, ko je šel dvakrat za dlje časa v Ameriko zaradi aplikacije Uber, pri kateri dela. Nato pa je sprejel službo v eni izmed bank na Manhattnu. Beatrice je prav tako nastanjena v New Yorku, kjer tudi dela.

Zakaj princ William ne mara Dava?

Prav princ William je bil tisti, ki je predstavil Dava svoji sestrični, princesi Beatrice, očitno pa je pozneje to krepko obžaloval. Dave je študiral na univerzi v Edinburgu, medtem ko je bil William na bližnji univerzi St. Andrews. Takrat sta bila dobra prijatelja, a očitno se je to prijateljstvo z leti ohladilo. Mogoče je William celo malce preveč zaščitniški do sestrične in se mu zdi Dave povsem neprimeren partner, ki je poleg vsega še zelo nediskreten. Dave je deset let delal v podjetju Virgin Galactic Space Tourism Project in se ima še vedno za bodočega 'astronavta' projekta. Je zelo dober prijatelj zelo premožne družine Branson. Leta 2015 je nehal delati pri projektu, obdržal pa je svojo vozovnico za polet v vesolje. Nato je začel sodelovati pri projektu aplikacije Uber.