Princesa Beatrice se bojuje proti ustrahovanju med mladimi

Princesa Beatrice se bojuje proti ustrahovanju med mladimi (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
2. 12. 2017

Princesa Beatrice že vse življenje živi na očeh javnosti, zato ji kritike in zlobne opazke niso tuje. Si pa želi, da bi se ljudem z njimi ne bi bilo treba srečevati, zato je tudi podprla gibanje Be Cool Be Nice, ki se bori proti ustrahovanju mladih.

Med govorom v parlamentu, ki je potekal ob izidu knjige na to temo, je zaupala tudi svoje izkušnje z ustrahovanjem in kako se je s tem spopadla sama.

Povedala je, da se ji je med odraščanjem velikokrat zgodilo, da so se ljudje spotaknili ob njen videz, težo in tudi izbor oblačil. Seveda so jo zlobne opazke sprva prizadele, a sčasoma je nanje začela gledati s pozitivne strani in predvsem z veliko humorja, kar ji je zelo pomagalo.

Pomagali pa so ji tudi prijatelji, ki so ji vedno stali ob strani in jo podpirali. Prav od njih je dobila tudi odličen nasvet, ki ji je pomagal prebroditi težke čase, in sicer naj živi svoje življenje zase, da se bo lahko pogledala v ogledalo in vedela, kdo je. Princesi gre to dobro od rok, saj je danes samozavestno mlado dekle, ki živi življenje tako, kot si ga želi.

Besedilo: Tina Ambrožič // Foto: Profimedia