Princesa Beatrice se je prek knjig zbližala s starši

Princess Beatrice and Sarah Ferguson Duchess of York Royal Ascot, Day Four, UK - 22 Jun 2018, Image: 375712545, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features (foto: Profimedia Profimedia, Temp Rex Features) Profimedia Profimedia, Temp Rex Features
Vir: Lady
9. 6. 2019

Čeprav je rojena z zlato žlico v ustih, je princesa Beatrice, vnukinja britanske kraljice Elizabete II., med odraščanjem imela veliko težav.

Predv­sem je bila nesamozavestna zaradi disleksije. V veliko pomoč sta ji bila starša, princ Andrew in vojvodinja Fergie. “Branje je bilo res naporno in zame velik izziv. Zelo dolgo sem se prebijala že skozi povsem preprosta besedila. In ni mi bilo jasno, kako to, da tako zaostajam za svojimi sošolci,” je povedala za intervju. Danes je princesa na čelu organizacije za otroško knjižno nagrado.

Njena starša, ki sta se ločila leta 1996, sta se zelo trudila, da sta Beatrice navdušila nad knjigami. Veliko so brali skupaj. “Moja mama, ki ima veliko domišljije, si je vedno vzela čas in je ure in ure brala z menoj. Ko sem brala Harryja Potterja, sem imela 11 let in skupaj sva se prebijali skozi strani. To naše skupno branje je postalo ritual in mislim, da nas je kot družino še bolj povezalo. Veliko imamo skupnih spominov na prijetne urice, ki smo jih preživeli skupaj.”

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografija: Profimedia