Princesa Beatrice živi bolj umirjeno življenje

Princesa Beatrice živi bolj umirjeno življenje (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
27. 9. 2018

Britanska princesa Beatrice je bila še pred dvema letoma deležna hudih kritik, saj je bilo njeno življenje ena sama velika uživancija. Sicer se na pripombe ni ozirala in si je privoščila veliko in še več.

Takrat so izračunali, da si je v letu dni privoščila kar 18 počitnic, od smučanja v mondenih zimskošportnih središčih do pohajkovanja po toplih krajih, kakor so Karibi. V Abu Dabiju si je ogledala dirko formule 1 in še bi lahko naštevali. Nato pa sta skupaj s sestro, princeso Eugenie, bili razlog spora med njunim očetom, princem Andrewom, in njegovim bratom, princem Charlesom, glede tega, kje naj bi princesi stanovali in kakšen naj bi bil njun status. Poleg tega se je Andrew vtaknil tudi v to, kakšen naziv naj bi imeli njuni bodoči možje. Zahteva namreč, da imajo naziv vojvoda. Princ Charles je temu ostro nasprotoval. V ta spor je morala vmes malce poseči celo kraljica. Je pa res, da je Beatrice veliko bolj razsipna od sestre.

Medtem ko je bila Beatrice na 18 počitnicah, je bila na primer njena sestra le na 9. Beatrice je svojo bolj divjo naravo podedovala po mami, vojvodinji Fergie, ki kraljici Elizabeti II. nikoli ni bila preveč všeč. Za svojega sina, princa Andrewa, si je želela bolj umirjeno nevesto in manj razsipniško. A očitno je Beatrice prav taka kot nekoč njena mama, princesa Eugenie pa je bolj umirjena. Tisti, ki budno spremljajo vsak princesin korak, so preračunali, da je samo za počitnice zapravila več kot 300 tisoč funtov, in v medijih so jo poimenovali kar kraljica potovanj. Sicer pa je Eugenie tik pred poroko – morala jo je prestaviti, saj se je najprej moral poročiti njen bratranec, princ Harry. Sama bo izbrancu Jacku Brooksbanku usodni da dahnila 12. oktobra.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia