Princesa Caroline monaška je praznovala 60. rojstni dan

Princesa Caroline monaška je praznovala 60. rojstni dan (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
10. 2. 2017

Pisalo se je leta 1957, ko se je 23. januarja rodila monaška princesa Caroline. Je najstarejši otrok pokojne Grace Kelly in princa Rainierja II.

Princesa je rojstni dan praznovala v krogu družine, z bratom knezom Albertom (58 let) ter svojimi štirimi otroki, princeso Alexandro Hannovrsko, Charlotte, Pierrom in Andreo, njihovimi partnerji in vnuki. "Moja sestra Caroline že nekaj let zelo nerada praznuje rojstne dneve, zato bomo tudi tega proslavili bolj po tiho, šli bomo na kosilo," je dejal princ Albert. "Ne vem, kako prenaša, da je stara že 60 let, čeprav je še vedno zelo mladostna," dodaja. "Če vas zanima, kaj sem ji kupil za darilo, lahko povem, da nekaj za dom. Nič posebnega, darilo je bolj simbolično," je bil odkrit princ, ko so ga novinarji zaslišali o sestrinem rojstnem dnevu. "Sicer pa je njej zelo težko kupiti darilo, saj ima zelo prefinjen okus in človek mora vložiti veliko truda, da najde darilo po njenem okusu." Princ Albert se je razgovoril tudi o sestrinih otrocih. "Zelo sem ponosen na sestro, ki je zelo mlada ovdovela in ostala sama s tremi otroki. Vse je vzgojila v enkratne ljudi, ki jih imam zelo rad. Res je moja Caroline enkratna," ima Albert za sestro same pohvalne besede. Princ priznava tudi, da sestro velikokrat prosi za nasvet, saj meni, da je izjemno pametna in načitana.

Kot mladenka pa je bila Caroline zelo uporniška. Mogoče na začetku celo bolj kot mlajša sestra princesa Stephanie. Zaljubila se je v plejboja Philippeja Junota in se z njim tudi poročila, pa čeprav so starši strogo nasprotovali. Poročila sta se celo cerkveno in pozneje je imela Caroline kar nekaj težav, da so to cerkveno poroko razveljavili, saj se njun zakon seveda ni obdržal. Pozneje se je zaljubila v privlačnega in uspešnega italijanskega podjetnika Stephana Casiraghija. Z njim ima tudi tri otroke, a kaj, ko se je smrtno ponesrečil med dirko s hitrimi čolni. Precej let pozneje se je spet poročila, tokrat s princem Ernestom Hannovrskim, z njim ima tudi hčerko Alexandro, ki edina od njenih otrok nosi naziv princesa. Vendar pa veseljaški princ ni bil najbolj po všeč lepi Caroline in tudi ta zakon se ni obnesel.

Priporočamo