Princesa Caroline priznala, da je bila bolj navezana na varuško kot na svojo slavno mamo Grace Kelly

Princesa Caroline priznala, da je bila bolj navezana na varuško kot na svojo slavno mamo Grace Kelly (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2018

Princesa Caroline je v nedavnem intervjuju razkrila, da si svojo slavno mamo Grace Kelly nikoli ni bila prav zelo blizu. Ključna oseba njenega otroštva je bila tako njena varuška Maureen Wood.

Za hollywoodsko divo Grace Kelly odhod na monaški dvor ni bil najbolj enostaven. Po poroki s princem Rainierjem se je njeno življenje temeljito spremenilo, hollywoodski blišč pa je zamenjal strogi kraljevi protokol, ki ga je morala nova monaška princesa čez noč vzeti za svojega.

Princ Albert in princesa Caroline nista skrivala, da na svojo slavno mamo nista bila pretirano navezana, ključno vlogo je v njunem otroštvu odigrala njuna varuška. "Zame in za mojega brata je bila najina varuška Maureen Wood ključna oseba v najinem življenju," je v intervjuju za Albert II of Monaco, The Man and The Prince dejala princesa Caroline. "Varuška nama je bila veliko bližje, kakor najini starši."

Po pisanju revije People sta princ Albert in princesa Caroline vsako poletje neutolažljivo jokala, ko je njuna varuška Maureen Wood odšla na počitnice. "Več dni sva bila izjemno žalostna. Navadno se je vse skupaj končalo tako, da jo je najina mama klicala in jo milo prosila, če se lahko predčasno vrne s počitnic."

In zakaj je bila Maureen Wood pri Caroline in Albertu tako zelo priljubljena? Morda se odgovor skriva v tem, da je bila vedno polna odličnih domislic. "Ko sta se princesa Kelly in princ Rainer nekoč odpravila na poroko, smo si mi trije v palači sami naredili gala večerjo. Naš hišni kuhar je za nas pripravil poseben meni, Caroline je nosila mamino večerno obleko, Albert je oblekel uniformo, jaz pa sem si nadela večerno toaleto. Potem smo si zavrteli glasbo in plesali," je v knjigi razkrila Woodova. Ob tem res ni težko razumeti, zakaj sta jo princesa Caroline in princ Albert tako zelo oboževala.

Priporočamo