17 let po smrti je še vedno priljubljena

Princesa Diana (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
9. 7. 2014

Princesa Diana, ki je 31. avgusta 1997 tragično preminila v prometni nesreči sredi Pariza, je še vedno živa v srcih ljudi, ki so jo imeli radi. Z njo v avtu je bil njen takratni partner Dodi Al Fayed, ki je prav tako izgubil življenje.

Zagotovo največjo praznino in žalost še danes čutita njena sinova, princa William in Harry, ki odkrito pravita, da ne mine dan, ko ne bi pomislila na svojo mamo. Oba pa poskušata njeno poslanstvo dobrodelnosti živeti naprej.

Pred kratkim se je v Braziliji Harry celo skoraj zjokal ob nekem govoru, ki ga je imel in v katerem je omenjal pokojno mamo. Ob njeni smrti so se že takrat takoj pojavile špekulacije, da ni šlo za nesrečo, temveč da so se Diane želeli rešiti, saj angleškemu dvoru naj ne bi bilo po godu, da se je zapletla z Dodijem. Pozneje so sicer ta namigovanja ovrgli, češ da je šlo pač za nesrečo v pariškem predoru Alma.

Njena smrt je bila šok za vse. Med ljudstvom je bila zelo priljubljena in je še danes, toliko let po smrti. Še posebej se je ljudem usedla v srce tudi zaradi nesrečne ljubezenske zgodbe s princem Charlesom, ki je bil vseskozi zaljubljen v drugo, a poročiti se je nekako moral z Diano, da mu je rodila prestolonaslednika.

Diana je nekoč rekla, da je v njenem zakonu gneča, da pač ni prostora za tri. S tem je mislila na Camillo, ki je danes Charlesova soproga.

Priporočamo