Umrl nekdanji ljubimec princese Diane, ki ji je zlomil srce

Umrl nekdanji ljubimec princese Diane, ki ji je zlomil srce (foto: Profimedia) Profimedia
12. 9. 2018

Oliver Hoare in princesa Diana sta bila ljubimca le kratek čas, po koncu razmerja pa je bila pokojna princesa povsem dotolčena.

Trgovec z umetninami Oliver Hoare je v 73. letu umrl po težki bitki z rakom, poroča britanski The Sun. Hoare je bil prijatelj princa Charlesa, s pokojno princeso Diano pa sta leta 1992 začela kratko ljubezensko afero, ko je princesi umrl oče Earl Spencer.

Diana in 16 let starejši Oliver sta afero prekinila leta 1993, ko mu je Oliverjeva žena zažugala z ločitvijo. Princesa Diana in Oliver Hoare nista bila prav diskretna, zato ju je varnostnik Kensingtonske palače nekoč ujel napol gola.

Hoare se je na koncu vendarle odločil, da bo ostal zvest svoji ženi, ki ji je bilo prav tako ime Diana. Princ Charles in princesa Diana sta se velikokrat družila z zakoncema Hoare, princesa pa naj bi ves čas sanjala o tem, da bo nekoč živela z Oliverjem."Želela si je, da bi si skupaj ustvarila gnezdece nekje v Italiji," so takrat poročali britanski mediji.

Ko sta princesa Diana in Oliver prekinila svoje razmerje, je bila Diana povsem zlomljena, zato ga je velikokrat klicala, na koncu pa je prišlo celo tako daleč, da je moral na pomoč poklicati policijo. Kasneje je tudi princesa Diana v intervjuju za Panoramo priznala, da je bilo resničo tako. "V obdobju šestih mesecev sem ga nekajkrat klicala, no ne ravno zelo napadalno," je takrat dejala Diana.

"Po koncu afere je Hoare princesi napisal ganljivo pismo in ji vrnel manšetne gumbe pokojnega očeta, ki mu jih je Diana nekoč podarila," je odkrila Dianina biografinja Sarah Bradford. Oliver nikoli ni želel zapustiti svoje žene, bogate dedinje Diane de Waldner.

Priporočamo