Princesa Diana in Charles naj se ne bi želela ločiti, a jima je kraljica svetovala prav to!

Zaročni prstan, ko sta princ Cahrles in princesa Diana objavila zaroko. (foto: Profimedia Profimedia, Uppa News) Profimedia Profimedia, Uppa News
23. 8. 2019

Že dolgo ni skrivnost, da zakon med pokojno princeso Diano in princem Charlesom ni bil srečen ter da - vsaj s Charlesove strani - ni šlo za zakon iz ljubezni.

Pred nekaj leti se je namreč izvedelo, da si princ Charles ni želel zakona in ta ni bil prepričan, da je Diana prava zanj.

Pred kratkim se je Daily Mirror razpisal o ločitvi kraljevega para in razkril, da se Diana pravzaprav ni hotela ločiti od princa. Zavedala se je, da to pomeni razpad družine, bala se je, da bosta sinova, princa William in Harry, v prihodnosti ravnala tako kot njuna starša.

Njena bojazen je izvirala iz tega, da je bila tudi sama otrok ločenih staršev. Njena mama Frances je moža pustila zaradi drugega moškega. To se je zgodilo, ko je imela Diana šest let in jo je tako prizadelo, da je za nekaj časa nehala govoriti in jesti. Prav zato naj bi mislila, da se je za zakon treba odločno boriti.

V javnosti je dolgo časa veljalo prepričanje, da sta se Diana in Charles ločila, ker se je Diana zaljubila v pakistanskega kirurga Hasana Khana. O ločitvi pa naj bi dejansko začela razmišljati, ko jima je kraljica Elizabeta II. svetovala, naj se ločita. Nenehni škandali, o katerih so mediji obveščali javnost, so škodili ugledu družine. Postopek ločitve sta sprožila leta 1992 in ga uradno končala štiri leta pozneje.

Priporočamo